Κορωνοϊός: Ημέρα αποφάσεων – Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00;

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν

Τα σενάρια για τον περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική

Καθολικό lockdown ή στοχευμένα μέτρα; Σε αυτό το δίλημμα καλούνται να απαντήσουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν για να κάνουν τις εισηγήσεις τους, ώστε να αποφευχθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Κρήτη: Θετικό στον κορωνοϊό ένα βρέφος έξι μηνών και η μητέρα του

Χθες αρκετοί ήταν οι ειδικοί που προέταξαν ένα καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, για τρεις εβδομάδες, ως το μοναδικό αποτελεσματικό μέτρο για να συγκρατηθούν και να μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού

Παρ’ όλ’ αυτά όλοι συμφώνησαν πως η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας είναι λεπτή και τόνισαν πως οι αποφάσεις ανήκουν στην κυβέρνηση. 

Lockdown: Τα σενάρια για τον περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική

Τα επιδημιολογικά στοιχεία πάντως είναι ανησυχητικά, με τον φόβο μιας νέας έκρηξης κρουσμάτων να είναι έντονος. 

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.070 νέα κρούσματα. Και πάλι τα πρωτεία κατείχε η Αττική, με 533 κρούσματα, από τα οποία τα 129 εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. 101 κρούσματα εντοπίστηκαν στα δυτικά προάστια, 80 στα νότια, 76 στην ανατολική Αττική, 64 στον Πειραιά, 58 στα βόρεια προάστια και 24 στη δυτική Αττική. 

Lockdown: «Κόκκινες» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» επίσης είναι από χθες η Θεσσαλονίκη με 87 νέα κρούσματα και η Αχαΐα με 81. Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν τα 55 νέα κρούσματα στην Εύβοια και τα 31 στη Χαλκιδική. 

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για τις αποφάσεις που θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στις 18:00 το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Συναγερμός για το ΕΣΥ στην κυβέρνηση – Το σχέδιο «θωράκισης» νοσοκομείων

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αυστηριοποίηση των υπαρχόντων μέτρων και όχι στο καθολικό lockdown.

Έτσι ακούγεται πολύ έντονα το σενάριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, αντί για τις 21:00 το Σαββατοκύριακο, ώστε να περιοριστεί η αυξημένη κινητικότητα. 

Συζητήθηκε ακόμα η απαγόρευση μετακινήσεων με κωδικό 6 σε μακρινούς δήμους, όμως το μέτρο αυτό έχει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα καταγράφηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πάντως το καθολικό lockdown παραμένει στο τραπέζι, ειδικά αν τα κρούσματα ξεφύγουν πολύ πάνω από τα 1.000 ημερησίως. 

Εφόσον επιλεγεί το αυστηρό lockdown, τότε, πληροφορίες αναφέρουν πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με click away κι όχι με click in shop. 

Αντίθετα θα κλείσουν κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ, ενώ τα βιβλιοπωλεία θα επιστρέψουν στη λειτουργία με click away. 

Κορωνοϊός: 1.070 νέα κρούσματα στη χώρα - 25 οι νεκροί

Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα τοπικού, κυρίως στην Πάτρα, όπου η κατάσταση ανησυχεί ιδιαιτέρως τους ειδικούς. 

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» κι η Θεσσαλονίκη

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου.

Lockdown: Σκέψεις για πιο αυστηρά μέτρα τα σαββατοκύριακα

Εφόσον συμπεριληφθεί κι αυτή στις κόκκινες περιοχές, θα ισχύσει κι εκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα και περιορισμοί στην κίνηση. 

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς και μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top