Lockdown: Σκέψεις για πιο αυστηρά μέτρα τα σαββατοκύριακα

Η απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ των δήμων είναι μία από τις προτάσεις

Μεγάλη ανησυχία εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η Αττική, η οποία καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εξετάζεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Ένα από αυτά είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί για το Σαββατοκύριακο. Η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου θα επηρεάσει και το ωράριο των καταστημάτων, τα οποία θα κλείνουν στις 17:00.

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.100 τα κρούσματα σήμερα - 27 νέοι θάνατοι

Ένα ακόμα σενάριο είναι η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των δήμων, κάτι που αναμένεται να μειώσει κατά πολύ την κινητικότητα του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή, οι αγορές από τα καταστήματα αναμένεται να γίνονται μόνο με τη μέθοδο του click away και όχι με click in shop. 

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, είναι και η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των Γυμνασίων, ενώ πολλοί από τους ειδικούς της επιτροπής τάσσονται υπέρ του κλεισίματος των σχολείων.

Αναστολή λειτουργίας εξετάζεται και για κέντρα αισθητικής, καταστήματα μανικούρ - πεντικιούρ, ΚΤΕΟ και βιβλιοπωλεία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, μπορούν να μετακινούνται μόνο οι πολίτες που μεταβαίνουν σε γιατρό, στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033 και όσοι έχουν μαζί τους βεβαίωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Επιπλέον, Με τον κωδικό 6, θα μπορούν να βγαίνουν σε μικρή απόσταση από την οικία τους, μόνο όσοι έχουν κατοικίδιο.

Την Παρασκευή συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Αύριο, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση. Όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και η πρόταση για καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο. 

Η κυβέρνηση, όμως, είναι αυτοί που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. 

Πάνω από 600 τα κρούσματα στην Αττική

Χθές, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.151 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 612 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 83 στη Θεσσαλονίκη.

Κρούσματα: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές που προβληματίζουν

Την ίδια στιγμή, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 246 ασθενείς, ενώ 1.138 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Το προηγούμενο 24ωρο, 27 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top