Κρήτη: Θετικό στον κορωνοϊό ένα βρέφος έξι μηνών και η μητέρα του

Συναγερμός στον νομό Ρεθύμνου για 53 κρούσματα σε σχολεία

Θετικό στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένα βρέφος μόλις έξι μηνών στο Ρέθυμνο, το οποίο κόλλησε τον ιό από τη μητέρα του. Και οι δύο έχουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε κατ' οίκoν περιορισμό.

Lockdown: Τα σενάρια για τον περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική

Την ίδια στιγμή, στον νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στις σχολικές μονάδες του Πανόρμου, σε καραντίνα βρίσκονται 53 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί. Δύο μαθητές του Λυκείου διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα τόσο οι 18 συμμαθητές τους όσο και 33 μαθητές με τους οποίους χρησιμοποιούσαν το ίδιο λεωφορείο.

Η διασπορά στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι αυτή που έχει αυξήσει δραματικά το ιικό φορτίο και στον Άγιο Νικόλαο του νομού Λασιθίου, ο οποίος βρίσκεται στο «κόκκινο» από τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός αυστηρού lockdown.

Επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στους αστυνομικούς

Στον Άγιο Νικόλαο η κούραση του κόσμου οδηγεί σε επεισόδια. Το πρωί της Πέμπτης, ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων στην Μαρίνα του Αγίου Νικολάου, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε αστυνομικούς που διενεργούσαν έλεγχο, προκειμένου να του βεβαιώσουν το σχετικό πρόστιμο, λόγω μη χρήσης μάσκας.

Κορωνοϊός: Ακόμα 10 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας

Ο επιχειρηματίας μάλιστα λιποθύμισε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Ο άνδρας πήρε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν και «φωνάζουν» προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη τήρησης των μέτρων προκειμένου να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, ενώ συνεχείς είναι και οι διενέργειες rapid tests από κινητές μονάδες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top