Κορωνοϊός: Ακόμα 10 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας

Σε ποιες περιοχές ανιχνεύτηκαν

Περίπου δέκα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του ιού.

Κορωνοϊός: Από το Ντουμπάι έφτασε στην Κρήτη η μετάλλαξη του ιού

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, τα κρούσματα ανιχνεύτηκαν στην Αττική και στην Κρήτη, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει περισσότερα. Ο ΕΟΔΥ αναμένεται να εκδόσει επίσημη ανακοίνωση το απόγευμα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μεγάλη ανησυχία υπάρχει και στην Πάτρα, όπου τα κρούσματα αυξάνονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μέχρι στιγμής νοσούν 46 άτομα, ενώ σήμερα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό ακόμα τρεις νοσηλευτές.

Πώς έφτασε η βρετανική μετάλλαξη στην Κρήτη

Η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται πως έφτασε στην Κρήτη από το Ντουμπάι. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι «κόλλησε» τη συγκεκριμένη μετάλλαξη από την κόρη τους, η οποία επέστρεψε από ταξίδι στο Ντουμπάι. 

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, η κοπέλα έκανε τρία τεστ πριν επιστρέψει από το Ντουμπάι και «δεν υπήρχε υποψία ανησυχίας». Και οι δύο νοσηλεύονται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

Αυξημένα τα κρούσματα στη χώρα

Χθες, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 858 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 274 συμπολίτες μας, ενώ 1.090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, 32 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 5.724.

 Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top