Συναγερμός για το ΕΣΥ στην κυβέρνηση – Το σχέδιο «θωράκισης» νοσοκομείων

Πρόβλεψη και για υποστηρικτικές ομάδες κρούσης 

Το ρεπορτάζ της Μαρίας Αλεβιζοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για τον συναγερμό προκειμένου να αντέξει το ΕΣΥ σε μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού  

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπό το φόβο μιας δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και εισαγωγών στα νοσοκομεία, που μπορεί να φέρει μια νέα «έκρηξη» της πανδημίας. Το σχέδιο θωράκισης των νοσοκομείων, ώστε να αντέξουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προβλέπει μέχρι και υποστηρικτικές ομάδες κρούσης. 

Θάνατος 16χρονης: «Έγινε ιατρικό λάθος. Σηκωτή την πήγα στο νοσοκομείο»

Τα καλά νέα είναι ότι σε σχέση με την Ευρώπη,  τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας, παραμένουν θετικά. Στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων η χώρα μας  παραμένει μια από τις λίγες που είναι πορτοκαλί, αλλά και η μοναδική στη νότια Ευρώπη,  με πράσινη περιοχή, δηλαδή τα νησιά του Ιονίου. Όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας είναι καταπράσινη. 

Το...κακό σενάριο είναι ένα σφοδρό χτύπημα από πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα γονατίσει ξανά το εθνικό σύστημα υγείας. Γι’ αυτό το σχέδιο θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας περιλαμβάνει μέχρι και επέμβαση ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων κρούσης, όταν και όπου παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση εισαγωγών ασθενών με Covid-19.  

Χάρτης ECDC: Στο «κίτρινο» η Ελλάδα - «Πράσινα» μόνο τα νησιά του Ιονίου
  

«Είναι ένα σχέδιο με ενίσχυση προσωπικού, το οποίο θα αναλαμβάνει δράση εκείνες τις στιγμές που θα υπάρχει πρόβλημα σε κάθε νοσοκομείο και βέβαια θα πρέπει να αναλαμβάνει για κάθε τμήμα τι ενίσχυση χρειάζεται και πώς πρέπει να  αντιμετωπίσει την έκτακτη ανάγκη που θα υπάρχει» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη.    

Η προσπάθεια ανακοπής της ανεξέλεγκτης πορείας του ιού, στηρίζεται και σε άλλες βασικές παραμέτρους. Μία από αυτές είναι η συνεχής διεξαγωγή  rapid test σε εργαζόμενους, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Όπως για παράδειγμα στους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου ήδη έχουν εντοπιστεί δέκα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας 

Μεγάλη βαρύτητα δίνουν οι αρχές και στη διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στους δρόμους της Αθήνας, για τον εντοπισμό παραβάσεων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top