Θάνατος 16χρονης: «Έγινε ιατρικό λάθος. Σηκωτή την πήγα στο νοσοκομείο»

Ιατροδικαστική έκθεση για τα ακριβή αίτια θανάτου ζήτησε ο Εισαγγελέας

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Θήβα μετά τον θάνατο της 16χρονης από κορωνοϊό. Η οικογένειά της δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς το αγαπημένο τους κορίτσι, για το οποίο είχαν τόσα όνειρα, χάθηκε τόσο ξαφνικά.

Θάνατος 16χρονης στη Θήβα: «Η κόρη μου ήταν γεμάτη κορωνοϊό»

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της. Βυθισμένος μέσα στον πόνο δεν χωράει ο νους του το κακό που τους βρήκε: «Εμένα δε θα μου το φέρει κανένας το κοριτσάκι μου πίσω. Δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε την παιδική του ηλικία…», είπε. Εκτός από την απώλεια της αγαπημένης του κόρης έχει να διαχειριστεί και την σοβαρή κατάσταση της συζύγου του που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Θάνατος 16χρονης: «Είχε κορωνοϊό κι ο παιδίατρος είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα»

«Από ιατρικό λάθος έγινε. Είχε κορωνοϊό το παιδί και της είπαν ότι έχει φαρυγγίτιδα»

Πατέρας 16χρονης: «Έγινε ιατρικό λάθος»

Ο άτυχος πατέρας υποστηρίζει ότι το παιδί του χάθηκε από ιατρικό λάθος, αφού αρχικά του διέγνωσαν φαρυγγίτιδα, όπως λέει.

«Δε μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί»

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι πήγε την κόρη του τρεις φορές στο νοσοκομείο και ότι οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία. Όμως ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν υποχωρούσαν.

Η 16χρονη, σύμφωνα με όσα ανέφεραν άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη.

Ιατροδικαστική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία για τον θάνατο της 16χρονης 

Οι καταγγελίες για ιατρικό λάθος έφεραν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θηβών, Γιώργο Αναστασίου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας έχει διαταχθεί η ιατροδικαστική εξέταση της μικρής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και να δουν κατά πόσο ήταν ο κορωνοϊός αυτός  που στέρησε τη ζωή από την 16χρονη. 

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να καθυστερήσει λόγω κορωνοϊού.

Συγκλονίζει η θεία της 16χρονης

«Δε θέλω φασαρία, δε θέλω κουβέντες… Θέλω ησυχία όταν οι νεράιδες κοιμούνται, μονάχα αυτό και ότι έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Το παιδάκι μου ταλαιπωρείται μετα θάνατον και συγχύζεται. Το μόνο που θέλω είναι δικαιοσύνη για το παιδί μας, τίποτα άλλο. Κι όσο γίνεται να μην υπάρχουν άλλες Μαργαρίτες κι άλλα παιδιά δυστυχισμένα. Ησυχία, όχι φασαρία όταν οι νεράιδες κοιμούνται! Μου πήραν το κοριτσάκι μου, μου πήραν τη νεραΐδα μου, όταν γίνει καλά η μάνα της, τι θα πω εγώ στη μάνα της;», είναι τα σπαρακτικά λόγια της θείας της Μαργαρίτας που ήταν σαν δεύτερη μητέρα της στην Κατερίνα Ρίστα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top