Θάνατος 16χρονης: «Είχε κορωνοϊό κι ο παιδίατρος είπε ότι έχει φαρυγγίτιδα»

Διασωληνωμένη η μητέρα του κοριτσιού

Η 16χρονη που «έφυγε» σήμερα το πρωί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας είναι το μικρότερο ηλικιακά θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. 

Θήβα: Πέθανε από κορωνοϊό 15χρονη

Ο αδελφός του κοριτσιού, που ανησυχεί και για τη μητέρα του, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό, επίσης, με κορωνοϊό, συγκλόνισε με όσα είπε. 

Κορωνοϊός: Aυτό είναι το φάρμακο με τις μεγάλες προσδοκίες

Σύμφωνα με τον ίδιο, την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του και η αδελφή του παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Έκαναν το τεστ και βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο ΕΟΔΥ τους συνέστησε να μείνουν σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι τους, όπως κι έγινε. 

Η κατάσταση της 46χρονης μητέρας του επιδεινώθηκε πολύ, καθώς έχει υποκείμενο νόσημα. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, κι εκεί οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να τη διασωληνώσουν. 

Θεσσαλονίκη: Αύξηση 50% του ιικού φορτίου στα λύματα

Ο αδελφός της 15χρονης καταγγέλει πως ενώ το κορίτσι είχε βγει θετικό στον κορωνοϊό, ο παιδίατρος που την εξέτασε είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε ανάλογη φαρμακευτική αγωγή. 

Πρόσθεσε ακόμα πως είχαν ενημερώσει τους γιατρούς ότι η μικρή πάσχει από υποκείμενο νόσημα (διαβήτη), αλλά δεν της δόθηκε η πρέπουσα ιατρική προσοχή.

«Αν τον δω μπροστά μου θα ψάχνει να κρυφτεί» είπε  εκνευρισμένος ο νεαρός στο TLive στον Alpha. 

Κικίλιας στο Star για τον κορωνοϊό: Τα πράγματα δεν πάνε καλά

«Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», συνέχισε.

«Η αδερφή μου δεν ήταν καλά. Δεν μπορούσε ούτε στα πόδια της να σταθεί. Την πήγαν στο νοσοκομείο, την έβαλαν στο καροτσάκι. Τη διασωλήνωσαν και σήμερα το πρωί που πήγε ο πατέρας μου για να δει τι έγινε. Του είπαν πως χάθηκε. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει τις επόμενες μέρες γιατί έχω και τη μητέρα μου στο νοσοκομείο με κορωνοϊό» δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο του Star o αδερφός της άτυχης κοπέλας.

«Πρέπει να στηρίξω τη μητέρα μου»

Ήταν και εκείνος αρνητής του κορωνοϊού και τώρα, που ο ιός «χτύπησε» την πόρτα του σπιτιού του, προτρέπει τον κόσμο να μην υποτιμά την πανδημία. 

«Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος, ούτε είναι στοργικός. Σε χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις. Ο κορωνοϊός είναι ανάμεσά μας, είναι κάτι φοβερό» είπε.

«Στέρεψα από δάκρυα, πρέπει τώρα να στηρίξω και τη μητέρα μου» δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο ο νεαρός, με τη φωνή του να σπάει από τους λυγμούς. 

Χθες το βράδυ η κατάσταση της 15χρονης επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, σε σημείο να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ο πατέρας της, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να βελτιώσουν την πορεία της υγείας της. Δεν τα κατάφεραν, όμως, και το πρωί που πήγε και πάλι στο νοσοκομείο, τον ενημέρωσαν ότι το παιδί του δεν είναι πια στη ζωή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Θήβας θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτια θανάτου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Θήβας

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του. 

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση. 

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. 

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top