Lockdown: «Κόκκινες» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Τα νέα μέτρα που εξετάζουν Κυβέρνηση - επιδημιολόγοι

Ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ειδικούς βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς αύριο η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει πιο αυστηρά μέτρα για τις κόκκινες περιοχές, άρα και για την Αττική. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα καταγράφηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Οι αριθμοί των κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, μια απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κορωνοϊός: 1.070 νέα κρούσματα στη χώρα - 25 οι νεκροί

Lockdown: Τα μέτρα που εξετάζουν Κυβέρνηση - ειδικοί

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της ομάδας των ειδικών με την κυβέρνηση για τη λήψη νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με τις απόψεις των λοιμωξιολόγων να είναι πιο «αυστηρές».

Lockdown: Σκέψεις για πιο αυστηρά μέτρα τα σαββατοκύριακα

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Star, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φαίνεται να διαφωνούν στο κλείσιμο των σχολείων, αφού η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τα σχολεία ανοιχτά.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται το κλείσιμο των καταστημάτων για δύο εβδομάδες. Από την άλλη, η θέση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί μόνο το click in shop.

Όσον αφορά το τρίτο γενικευμένο lockdown, οι ειδικοί εισηγούνται lockdown τύπου Μαρτίου, με σκοπό να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι νέες μολύνσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να διαφωνεί με αυτό το αυστηρό μέτρο και επιθυμεί αυστηρά μέτρα ανά περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top