Ηλεία: Μαθητές κάνουν τηλεκπαίδευση σε καφενείο

Απίστευτες εικόνες σε χωριό της περιοχής

οι μικροί μαθητές

Η τηλεκπαίδευση έφερε στις επιφάνεια αρκετές ανισότητες, καθώς υπάρχουν πολλοί μικροί μαθητές, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή να μένουν σε περιοχές, όπου το δίκτυο έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες. 

Μία τέτοια περίπτωση είναι το χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου, όπου οι μικροί μαθητές αναγκάστηκαν χθες να πάνε στο καφενείο του χωριού για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα. 

Τη δύσκολη κατάσταση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γρηγόρης Ξουλεής αναρτώντας στη σελίδα του στο facebook μια φωτογραφία των μαθητών την ώρα του μαθήματος στο καφενείο. 

«Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν. Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα. Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας», έγραψε ο κ. Ξουλεής.

Το καφενείο του χωριού είναι το μοναδικό που διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ κι έτσι οι μικροί μαθητές του χωριού δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας webex.

Ο πρόεδρος της κοινότητας γνωρίζοντας το πρόβλημα, χθες το πρωί φώναξε όλους τους μαθητές στον προαύλιο χώρο του καφενείου, που είναι ιδιοκτησίας του για να συνδεθούν στο ίντερνετ και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους με δύο μόνο κινητά.

Πάντως ο πρόεδρος της κοινότητας είπε στο patrisnews.gr πως έχει σταλεί αίτημα για να αποκτήσει το χωριό σύνδεση στο διαδίκτυο και να αποκτήσουν οι μικροί μαθητές laptop, μιας και οι περισσότεροι γονείς είναι αγρότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάποια συσκευή στα παιδιά τους και αυτό το διάστημα πρέπει να απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή. 

Μετά από την ανάδειξη του θέματος, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως έχει δώσει εντολή ο δήμος να προμηθεύσει περίπου 100 τάμπλετ για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top