Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα υποδέχθηκαν τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη

«Έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες και αυτό θα κάνουμε και τώρα»

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν σήμερα νωρίς το πρωί οι δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες θα βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο στη μεγάλη μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό.

Μεγαλείο ψυχής: Στη Θεσσαλονίκη εθελοντικά δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη

«Έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες μέσα στις εντατικές και αυτό θα κάνουμε και τώρα», είπαν στον ΑΝΤ1 φτάνοντας στο νοσοκομείο. 

Οι νοσηλεύτριες με το που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο «Ιπποκράτειο» για να ενημερωθούν από τους συναδέλφους τους και να αναλάβουν καθήκοντα. 

Ανίκητος ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Στο αεροδρόμιο τις υποδέχθηκαν με τριαντάφυλλα οι επικεφαλής της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

«Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους νοσηλευτές από την Κρήτη, οι οποίοι έρχονται να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο θα ξεκινήσουν στο Ιπποκράτειο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη συγκίνηση που νιώσαμε χθες όταν το μάθαμε. Όπως είπε και ο υπουργός, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Δεν έχεις πολλά να πεις. Ένα τεράστιο ευχαριστώ», είπε στο grtimes.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Κορωνοϊός: Μωρά 10 και 22 μηνών με κορωνοϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επίσης εκτός από τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη νοσηλευτές από την Κομοτηνή, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα και άλλα μέρη της χώρας για να στηρίξουν τα νοσοκομεία της πόλης που πιέζονται ασφυκτικά. 

Τέλος πάνω από 200 ιδιώτες γιατροί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν και άμεσα θα ξεκινήσουν οι ειδικότητες στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top