Ανίκητος ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Αυξάνονται παρά το lockdown τα κρούσματα

Δείτε στο βίντεο τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο κορωνοϊός «καλπάζει» στη Θεσσαλονίκη παρά το lockdown που βρίσκεται ήδη στην τρίτη εβδομάδα με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς και τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους. 

Χριστούγεννα χωρίς ρεβεγιόν ακόμη και με μερική άρση του lockdown

Η εικόνα αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και στους λοιμωξιολόγους που εξετάζουν πλέον τη λήψη πρόσθετων μέτρων. 

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα - Ποιοι νομοί κινδυνεύουν

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για τη Βόρεια Ελλάδα 

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι θα πέσουν νέα πιο αυστηρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για περισσότερες ώρες, αυστηρότεροι έλεγχοι, ακόμα και «σφράγισμα» των χερσαίων συνόρων, καθώς παρατηρείται επιδημιολογική επιβάρυνση σε περιοχές όπου υπάρχουν μετακινήσεις εργατών γης. 

Αποκάλυψη Star: Προς κλείσιμο όλα τα χερσαία σύνορα με εντολή Μητσοτάκη

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ιδιαίτερα επιβαρυμένοι είναι οι νομοί Γρεβενών, Πέλλας, Δράμας, Πιερίας, Φλώρινας, Έβρου, Χαλκιδικής και Λάρισας.

Lockdown: Πόσο απέδωσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας, με τους διασωληνωμενους να έχουν φτάσει πλέον τους 480 και ο αριθμός αυτός να αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. 

Κορωνοϊός: 3.209 νέα κρούσματα - 905 στη Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αυτή τη στιγμή το σύστημα διαθέτει 1.181 ΜΕΘ Covid και non-covid, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της επίταξης ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top