Lockdown: Πόσο απέδωσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Υγειονομική «βόμβα» οι αλλοδαποί εργάτες στη Βόρεια Ελλάδα

Η επιβολή του lockdown φαίνεται ότι μαζεύει τον ιό στην Αθήνα, τουλάχιστον στο σημείο να γίνεται επιπέδωση της καμπύλης. Στη Θεσσαλονίκη όμως, παρά τις 15 μέρες lockdown, δεν έχουν υπάρξει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Κορωνοϊός: 3.209 νέα κρούσματα - 905 στη Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα μέτρα λειτουργήσαν θετικά στην Αττική η οποία πηγαίνει καλύτερα και υπάρχει επιπέδωση της καμπύλης. Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν  564 κρούσματα όταν χθες καταγράφηκαν 513. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος συμμορφώνεται κατά πλειοψηφία με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί και η διασπορά  περιορίζεται.

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε οκτώ εκτροφεία μινκ σε Κοζάνη, Καστοριά και Γρεβενά

Αντίθετα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη ο ιός δε «μαζεύεται». Οι αριθμοί αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση, καθώς πλησιάζουμε στο φράγμα των 1000 ημερήσιων κρουσμάτων, αφού σήμερα ανακοινώθηκαν 905 κρούσματα σε αντίθεση με χθες που ήταν 595. Οι αριθμοί φαίνεται να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη ειναι σε καραντίνα από τις 3 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ο πολύς κόσμος δεν πειθαρχεί στα μέτρα προσωπικής προστασίας, ενώ παρατηρούνται και επισκέψεις κατοίκων από σπίτι σε σπίτι, με τον ιό να καλπάζει.

Κορωνοϊός: Μόνο το 6% ΜΕΘ Covid είναι κενές στη Θεσσαλονίκη

Υγειονομική «βόμβα» οι εργάτες γης

Ο κορωνοϊός επιμένει και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, καθώς τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται ακόμα και παράτυποι μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα μας από αφύλακτα συνοριακά περάσματα σε Αλβανία και Σκόπια.

Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν ως εργάτες γης, χωρίς κανένας να τους ελέγχει αν έχουν κορωνοϊό ή όχι.  

Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε σε οίκο ευγηρίας στο Σιδηρόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν εντοπίστηκαν 11 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε rapid test και γίνεται ιχνηλάτιση όλων όσων ήρθαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα.

 
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top