Μεγαλείο ψυχής: Στη Θεσσαλονίκη εθελοντικά δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Πάνε για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους

Μάθημα αλληλεγγύης, προσφοράς και ευθύνης δίνουν δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, ώστε να βοηθήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει φτάσει στα όριά του λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη. 

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία - 1500 υγειονομικοί θετικοί

«Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη 10 νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Κορωνοϊός: 2.422 νέα κρούσματα - «Έκρηξη» των διασωληνωμένων ασθενών

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο "Ιπποκράτειο"», προσέθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το παράδειγμα των δέκα νοσηλευτριών από την Κρήτη θα ακολουθήσουν και άλλοι υγειονομικοί, οι οποίοι δίνουν μεγάλο αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Κάθε μισή ώρα έχουμε έναν νεκρό

«Δεν είναι οι μόνες, καθώς, όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top