Κορωνοϊός: Κάθε μισή ώρα έχουμε έναν νεκρό

«Μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Είμαστε σε πόλεμο»

Συνθήκες πολέμου, Αυτές ζουν καθημερινά οι γιατροί στα νοσοκομεία όλης της χώρας και αυτές περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Ν. Καπράβελος. 

Ο γιατρός μίλησε στον ΣΚΑΪ με μια καθυστέρηση, καθώς, όπως είπε ξεψύχησε ένας άνθρωπος από κορωνοϊό που νοσηλευόταν στη μονάδα του. 

Κορωνοϊός: Χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη – Τι έδειξαν τα λύματα

«Πριν λίγη ώρα χάσαμε ασθενή» είπε και άρχισε να περιγράφει τις στιγμές που βιώνει καθημερινά με τους συναδέλφους του. 

«Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπό μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Έχουμε 200 κλίνες στη διάθεση μιας νόσου, αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Διακόσιοι δίνουν μάχη ζωής», είπε.

Σύψας: «Κανονικά Χριστούγεννα του χρόνου-Κυλιόμενο lockdown ως την άνοιξη»

Προειδοποίησε ακόμα τους πάντες και κυρίως όσους υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός «χτυπά» τους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, ότι αυτό πλέον δεν ισχύει. 

«Η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα που παλεύουν για τη ζωή τους. Ο ιός δεν κάνει καμία διάκριση», πρόσθεσε και αναφέρθηκε σε έναν ασθενή του μόλις 35 ετών. 

Κορωνοϊός: Μακροχρόνια προβλήματα υγείας ακόμα και στους νέους

«Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα», είπε και πρόσθεσε:

«Δε βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα». 

Κορωνοϊός: 2.198 κρούσματα- Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πέλλα

Ο κ. Καπράβελος περιέγραψε και τις σκληρές συνθήκες που βιώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας. 

«Βρισκόμαστε υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό», είπε κι έκανε έκκληση στην Πολιτεία να προχωρήσει με όλες τις διαδικασίες ώστε οι επικουρικοί γιατροί που εργάζονται αυτή τη στιγμή να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

SOS από γιατρούς του «Παπανικολάου»: Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid

«Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα. Να μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Ο ιός αυτός δε ζει μόνος του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε τον ιό», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top