Κορωνοϊός: Χαμόγελα στη Θεσσαλονίκη – Τι έδειξαν τα λύματα

Αισιοδοξία για επιπέδωση της καμπύλης

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 16/11

Εν μέσω πολέμου με τον κορωνοϊό, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται η πρώτη αχτίδα ελπίδας για τη νίκη. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμη και ήδη σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου υπάρχουν αισιόδοξα στοιχεία. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης για επιπέδωση της καμπύλης. 

Σύψας: «Κανονικά Χριστούγεννα του χρόνου-Κυλιόμενο lockdown ως την άνοιξη»

«…Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς», είπε.

Μαγιορκίνης: 2.200 κρούσματα στην Αττική, αν ήταν στη θέση της Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στην πανδημία υπογράμμισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως βρισκόμαστε σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο. Μάλιστα ερωτηθείς για την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο και των συναθροίσεων είπε:

Κορωνοϊός: Μακροχρόνια προβλήματα υγείας ακόμα και στους νέους

«Βρισκόμαστε σε μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την Υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά».

Κορωνοϊός: 2.198 κρούσματα- Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πέλλα

Πρότεινε τέλος ο φετινός εορτασμός να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, καλώντας τον κόσμο να δώσει το «παρών» του χρόνου, που όπως φαίνεται, όλα θα έχουν τελειώσει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top