Ξενύχτησε η Σάμος: Στον χορό των μετασεισμών μετά τα 6,7 Ρίχτερ

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους του νησιού

Δείτε τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, η οποία μετρά τις πληγές της μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ την Παρασκευή.

Η Σάμος θρηνεί για τα δύο παιδιά της, την Κλαίρη και τον Άρη, που έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο, που έπεσε. Η σεισμική δόνηση και τα μικρά τσουνάμι, που ακολούθησαν, προκάλεσαν απίστευτες καταστροφές και σοβαρές ζημιές.

Σεισμός Σάμος: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Οι μετασεισμοί, που έχουν ακολουθήσει, είναι συνεχείς και αναστατώνουν τους κατοίκους της Σάμου, πολλοί εκ των οποίων διανυκτέρευσαν έξω από τα σπίτια τους,

Χαρακτηριστικά, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 3.40 τα ξημερώματα, απόσταση 31 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου.

Σεισμός: Αυτές οι περιοχές «χτυπήθηκαν» με μανία από τον Εγκέλαδο

Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου και παρακολουθούν την εξέλιξή του.

«Ισχυροί μετασεισμοί θα γίνουν και αρκετά αργότερα, θα αραιώνει συνεχώς η συχνότητά τους αλλά πρέπει να τους περιμένουμε… Σίγουρα θα κρατήσει μήνες», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος.

Σεισμός Σάμος: «Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί για μεγάλο διάστημα

Υπενθυμίζεται ότι εννέα άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Σάμο. Καταγράφηκαν επίσης καταρρεύσεις παλαιών κτιρίων, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και στο λιμάνι στο Βαθύ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top