Σεισμός Σάμος: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Στο Star ο πυροσβέστης που τα εντόπισε

Η Σάμος θρηνεί δυο παιδιά μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι δύο μαθητές Λυκείου εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα του τοίχου που τα καταπλάκωσε, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.

Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο

Οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια. Δεν άκουσαν φωνές ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, μέχρι που ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης αντίκρισε τη μακάβρια εικόνα.

σεισμός Σάμος

Καταστροφές στη Σάμο μετά τον σεισμό. Φωτογραφία Eurokinissi

Σεισμός Σάμος: 19 τραυματίες - Στην Αθήνα 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα

Ο πυροσβέστης συντετριμμένος μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Λίτινα για τη στιγμή που τα δυο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους: «Μόλις απεγκλωβίσαμε δυο παιδιά. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, στην οδό Μισάρχου, όπου και ανασύραμε από τα ερείπια και τις σορούς των δυο παιδιών. Υπήρχε κατακρήμνιση μιας ξύλινης στέγης και πέτρες από παλιό κτίριο που είχε πλακώσει τα παιδιά… Είμαστε φορτισμένοι ψυχολογικά γιατί έχουμε οικογένειες  και παιδιά», είπε.  

τσουνάμι Σάμος

Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τη στιγμή που το τσουνάμι «χτυπάει» το Καρλόβασι της Σάμου.

Οι γονείς τους τα έψαχναν απεγνωσμένα

Οι τραγικές μάνες  αρχίσαν να ψάχνουν τα παιδιά λίγα λεπτά μετα το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα περίμεναν στο σπίτι και άρχισαν να τα καλούν στα κινητά τους τηλέφωνα όμως μάταια.

σεισμός Σάμος

Μεγάλες καταστροφές άφησε ο Εγκέλαδος στο πέρασμά του. Φωτογραφία Eurokinissi

Οι προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τα παιδιά στη ζωή ήταν υπεράνθρωπες, όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου: «Τα παιδιά ήταν και τα δυο νεκρά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα απαραίτητα, όπως ανάνηψη… Δυο νέα παιδιά, 16 χρονών, δεν ειναι πλέον μαζί μας. Είμαστε συντετριμμένοι με αυτό που συμβαίνει», ανέφερε.

Σεισμός - Σάμος: 7 ρίχτερ η έντασή του λέει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Σοκάρει η μαρτυρία πολίτη – «Παραλίγο να χάσω το παιδί μου»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία κατοίκου της Σάμου στον Λάμπρο Δεμερτζή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο οποίος παρ΄ολίγο να ζήσει μια φοβερή τραγωδία: το τσουνάμι που έσκασε στην ακτή μετά τον φονικό σεισμό παρέσυρε το αμάξι στο οποίο βρισκόταν το 11χρονο παιδί του.

Ο πατέρας είχε αφήσει για λίγο μόνο του το παιδί στην προσπάθειά του να σώσει τον γαμπρό που επέβαινε σε καΐκι που είχε παρασυρθεί. Ευτυχώς η υπόθεση είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς το λιμενικό ήταν εκεί και βοήθησε στον απεγκλωβισμό τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top