Σεισμός Σάμος: 19 τραυματίες - Στην Αθήνα 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα

Με αεροδιακομιδή στο ΚΑΤ μια 63χρονη γυναίκα

Συνολικά 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σάμο τον μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα που θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ θα διακομιστεί και μια 63χρονη γυναίκα που έχει κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα.

Συγκλονιστικές εικόνες από τις ζημιές του ισχυρού σεισμού στη Σάμο

σεισμός Σάμος

Καταστροφές στη Σάμο μετά το πέρασμα του Εγκέλαδου. Φωτογραφία Eurokinissi

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν επτά τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες, στους οποίος παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

Σεισμός στη Σάμο: Τσουνάμι πλημμύρισε καταστήματα - Κατέρρευσαν σπίτια

Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την παροχή βοήθειας

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον ισχυρό σεισμό βορειοδυτικά της Σάμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα μηχανήματα μηχανικού του στρατού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης ενώ παραμένει ένα αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

σεισμός Σάμος

Μεγάλες οι υλικές καταστροφές στη Σάμο. Φωτογραφία Eurokinissi

Επιπλέον, σε ετοιμότητα δύο ωρών έχει τεθεί ένα αρματαγωγό στη Σαλαμίνα ενώ σε ετοιμότητα μιας ώρας έχουν τεθεί ένα αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο Ελευσίνας και δύο ελικόπτερα CH-47 στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Σε ετοιμότητα μιας ώρας έχουν τεθεί, επίσης, οι ομάδες «Δευκαλίων» (με διασώστες και εκπαιδευμένους σκύλους) του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Έως τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί στρατιωτικού προσωπικού, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top