Σεισμός: Αυτές οι περιοχές «χτυπήθηκαν» με μανία​​​​​​​ από τον Εγκέλαδο

Στη Σάμο η δεύτερη πιο ισχυρή δόνηση των τελευταίων 40 ετών

Οι επιστήμονες συλλέγουν συγκλονισμένοι τα δεδομένα για τον σεισμό που συντάραξε τη Σάμο το πρωί της Παρασκευής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους σεισμολόγους και τους ειδικούς πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς στη χώρα μας, τα τελευταία 40 χρόνια. 

Σεισμός Σάμος: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Οι μεγάλοι σεισμοί που ταρακούνησαν την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μαρία Παππά από το Αστεροσκοπείο Αθηνών για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν αρκετοί και οι περισσότεροι είναι χαραγμένοι στις μνήμες μας. Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός μετά τον σημερινό είχε γίνει στη Λέσβο το 2017 και ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Σεισμός Σάμος: Η στιγμή που το τσουνάμι χτυπά το Καρλόβασι

Το 2015 6,5 Ρίχτερ είχαν συνταράξει την Λευκάδα, με τις εικόνες από τις κατολισθήσεις στο Πόρτο Κατσίκι να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το 1999 5,9 Ρίχτερ είχαν ταρακουνήσει την Αττική, με επίκεντρο την Πάρνηθα. Ο σεισμός είχε ισοπεδώσει κτίρια και είχε αφήσει πίσω 143 νεκρούς.

Σεισμός Σάμος: 19 τραυματίες - Στην Αθήνα 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα

Το 1995 στο Αίγιο είχε σημειωθεί σεισμός 6,1 Ρίχτερ και το 1981 στο ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό κόλπο είχε γίνει σεισμός ίδιου μεγέθους με τον σημερινό 6, 7 ρίχτερ. Οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές για εβδομάδες κοιμόνταν έξω από τα σπίτια τους.

116 χρόνια είχε να χτυπήσει τόσο δυνατός σεισμός στη Σάμο. Ο γεωλόγος - σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς είναι κατηγορηματικός. Τα 6,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top