Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: 252 νέα κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες

Στάλθηκε μήνυμα στους Θεσσαλονικείς από το 112

Ρεπορτάζ για τα θετικά rapid test που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 29/10/20

Βραδυφλεγής βόμβα έτοιμη να σκάσει είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία χτύπησε «κόκκινο» και από σήμερα είναι σε lockdown. 

Τα αποτελέσματα των rapid test που έγιναν χθες στη συμπρωτεύουσα σκορπούν τρόμο. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, στους οποίους βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα, ποσοστό 7,4%, με διάμεση ηλικία τα 32 έτη. 

Θεσσαλονίκη: Το «έκαψαν» στα Λαδάδικα πριν το lockdown

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από εκείνον των συνολικών κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, που είχε ανακοινωθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Αποκαλύπτει δε πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση μέσα σε λίγες ώρες και την πραγματική διάσταση της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για να μην πάμε σε lockdown

Εκτός αυτού, τα 252 κρούσματα μόνο στη Θεσσαλονίκη δίνουν και μια πρόγευση για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν σήμερα και αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ. 

Μήνυμα από το 112 σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Σήμερα εστάλη επίσης μήνυμα από το 112 σε όλους όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έκανε λόγο για αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού στην περιοχή.

Στο μήνυμα γίνεται έκκληση στους πολίτες να φορούν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους. 

Σαρηγιάννης: «60.000 – 70.000 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open, είπε πως τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αγγίζουν τα 60.000 – 70.000. 

Βατόπουλος: «Πιθανόν πάνω από 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

«Είναι σημαντικό να πάρουμε πιο ενεργητικά μέτρα προστασίας. Σημαντικό θέμα είναι αυτό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς γιατί πραγματικά είναι σημεία συγχρωτισμού και σημαντικής μετάδοσης», είπε ο κ. Σαρηγιάννης και πρόσθεσε:

«Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι ένας σημαντικός αριθμός με την έννοια ότι αν κάνουμε την αναγωγή στον πληθυσμό μπορούμε να μιλήσουμε για 60.000 με 70.000 κρούσματα. Το λέω με βάση τα πρόσφατα rapid τεστ τα χθεσινά και σε αναγωγή με τον πληθυσμό». 

Θεσσαλονίκη lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα 

Από σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην κατηγορία 4 (κόκκινο) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου.

Κορωνοϊός: 40.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Προβλέπεται λοιπόν η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 05:00 το πρωί καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  •  Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  •  Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση. Επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through
  • Παιδότοποι
  •  Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)
  • Γυμναστήρια
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
  • Εμποροπανηγύρεις
  • Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Σαρηγιάννης: «Lockdown 15 ημερών για να έχουμε καλά Χριστούγεννα»

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top