Χρυσή Αυγή: Πώς κατάφερε να εξαφανιστεί ο Παππάς

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πρώην βουλευτή

Ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς… πού είναι ο Παππάς; Η ερώτηση αυτή παραμένει αναπάντητη, καθώς από χθες ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν έχει παραδοθεί στις αρχές και παραμένει άφαντος. 

Ο Χρήστος Παππάς είναι ο μοναδικός που αποφάσισε να μην εμφανιστεί αυτοβούλως στις αρχές μετά την απόφαση του δικαστηρίου για μη αναστολή της ποινής του και κατ’ επέκταση για τη φυλάκισή του μαζί με τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. 

Χρυσή Αυγή:Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα, στο Μαλανδρίνο ο Ρουπακιάς

Το κατάφερε, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τον είχε υπό διακριτική παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο. 

Αρχικά με βούλευμα του 2015, στον Χρήστο Παππά είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευσης κίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στο σπίτι του. 

Χρυσή Αυγή: Πόσα χρόνια θα μείνουν φυλακή στην πραγματικότητα

Με προσφυγή που έκανε, όμως, εκδόθηκε νέο βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο οι περιορισμοί περιορίζονται στους εξής:

  • Περιορισμός εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα μόνο κάθε 1η του μήνα.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στο σπίτι του. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δε θεωρείται ύποπτος φυγής, γιατί ακολουθούσε πιστά τις απαγορεύσεις του τελευταίου βουλεύματος, έδινε δηλαδή κανονικά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Επίσης, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούγονται, αναφέρουν ότι χωρίς εισαγγελική παραγγελία δεν μπορεί η αστυνομία να παρακολουθεί ή να επιτηρεί κατηγορούμενο, καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Παράλληλα, το «μπαλάκι» της ευθύνης πέφτει τώρα στην ΕΥΠ.

Χρυσή Αυγή: Πώς θα οδηγηθούν στα κελιά οι κρατούμενοι Χρυσαυγίτες

Προσθέτουν πως υπήρχε σχέδιο και αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, έγιναν έρευνες σε σπίτια του Παππά και συγγενών του, χωρίς όμως να εντοπιστεί.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ, δεν απάντησε αν ο πελάτης του βρίσκεται στην Ελλάδα ή όχι. Είπε μόνο ότι δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί τότε θα τον εντόπιζαν οι αρχές. 

Πρόσθεσε ακόμα πως γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο Χρήστος Παππάς δεν πιστεύει πως είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου. 

Χρυσή Αυγή: Ποιες είναι οι ποινές για όλους τους καταδικασθέντες

Ο κ. Σταυριανάκης τόνισε πως ο πελάτης του έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φάση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εξαφάνιση Παππά γελοιοποιεί τη Δημοκρατία»

Πυρά εναντίον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χ. Σπίρτζης σημειώνει πως «τo αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν είναι να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ. Δεν έχει, όμως την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη», σημειώνει ο κ. Σπίρτζης.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλου. 

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο καταδικασμένους νεοναζί εγκληματίες. Το Γιάννη Λαγό που ήδη βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει ξεκάθαρα εάν «ο Παππάς ξέφυγε κάτω από τη μύτη του γιατί κάποιοι τον βοήθησαν ή γιατί είναι ανίκανος να συλλάβει τον υπαρχηγό των νεοναζί».

Μιχαλολιάκος: «Είμαι περήφανος που μπαίνω φυλακή για τις ιδέες μου»

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύσει το κράτος δικαίου α λα καρτ»

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα μας εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη - κατηγορούμενο Παππά. Καλεί δηλαδή το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και τον Λαγό και τον Παππά να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις». 

«Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται. Ας γίνει απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top