Χρυσή Αυγή: Πώς θα οδηγηθούν στα κελιά οι κρατούμενοι Χρυσαυγίτες

Πέρασαν τη νύχτα σε ΓΑΔΑ και Μεταγωγών – Παραμένει άφαντος ο Παππάς

Ρεπορτάζ για τις ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής

Στο τμήμα εκτέλεσης ποινών στον τέταρτο όροφο του Εφετείου Αθηνών θα είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα όλων, καθώς εκεί θα οδηγηθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που δεν έλαβαν αναστολή στις ποινές τους και εμφανίστηκαν αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές για να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Εκεί θα γίνει η ταυτοποίηση και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα εκδώσει φυλακιστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα οδηγηθούν το πιθανότερο στις φυλακές Δομοκού, Τρικάλων και Μαλανδρίνου, ενώ το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού απομακρύνεται, καθώς δεν κρατούνται πλέον εκεί υπόδικοι. 

Την εισαγγελέα της δίκης καλεί ως μάρτυρα ο Λαγός από τις Βρυξέλλες!    

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι πριν μπουν στη φυλακή, όλοι θα μπουν σε 14ήμερη καραντίνα, λόγω κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από εκείνους που δεν έλαβαν αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εμφανίστηκαν στις αστυνομικές αρχές μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις αναστολές. 

Χρυσή Αυγή: Άφαντος ο Παππάς

Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του, Π. Σταυριανάκη, ανακοίνωσε πως δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί, μέχρι να γίνει το Εφετείο. 

Χρυσή Αυγή: Ποιες είναι οι ποινές για όλους τους καταδικασθέντες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταυριανάκης, είπε πως ο γνώριζε εδώ και καιρό πως ο πελάτης του πίστευε ότι δεν είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του, έως ότου εκδοθεί απόφαση από το Εφετείο. 

Αποκάλυψε ακόμα, πως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής βρισκόταν υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας, αλλά κατάφερε να διαφύγει, χωρίς όμως να απαντήσει αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή όχι. 

Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ ο Ρουπακιάς - Άφαντος ο Χρήστος Παππάς

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε τρία σπίτια του, στο Ίλιον και στου Παπάγου, ενώ θα γίνει έρευνα και σε ένα ακόμα σπίτι του στα Γιάννενα. 

Ο Χρήστος Παππάς είχε την υποχρέωση, βάσει των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η του μηνός, κάτι που τηρούσε απαράβατα μέχρι και αυτόν τον μήνα. 

Χρυσή Αυγή: Πώς πέρασαν τη νύχτα οι κρατούμενοι

Τη νύχτα στον έβδομο όροφο στη ΓΑΔΑ πέρασαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μπαρμπαρούσης και άλλοι είκοσι καταδικασθέντες.

Χρυσή Αυγή: Ένας- ένας στη ΓΑΔΑ για να οδηγηθούν στη φυλακή

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής διανυκτέρευσαν στα γυναικεία κελιά του έβδομου ορόφου, καθώς εκεί δεν υπήρχαν γυναίκες κρατούμενες. Δεν έγινε κανένας διαχωρισμός, ούτε υπήρξε κάποια τέτοια απάιτηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε καμία διένεξη μεταξύ των πρώη... συναγωνιστών, που, ως γνωστό, δεν έχουν πλέον καλές σχέσεις.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε ένα βιβλίο, το οποιο του δόθηκε, ενώ ο Γιώργος Γερμενής πέρασε τη νύχτα διαβάζοντας την Ιλιάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα τους πήραν αποτυπώματα στη ΓΑΔΑ και δε θα χρειαστεί να πάνε στη σήμανση.  

Χρυσή Αυγή: Ποιοι θα πάνε φυλακή

Στη φυλακή θα οδηγηθούν συνολικά 39 άτομα από τα 57 που το δικαστήρια καταδίκασε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλ. Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρήστο Παππά. Όλοι έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών και ποινή φυλάκισης από 6 μέχρι 8 μήνες.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

Για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα στη φυλακή οδηγούνται οι: Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία του μουσικού και σε κάθειρξη 14 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης στη φυλακή για την ίδια υπόθεση οδηγούνται οι: Ιωάννης Άγγος, Α. Αναδιώτης, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιάνος, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σταμπέλος, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Γεώργιος Πατέλης, Λέων Τσαλίκης και Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δ. Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Μιχαλολιάκος: «Είμαι περήφανος που μπαίνω φυλακή για τις ιδέες μου»

Οι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι οι: Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών), Αντώνης Γρέγος (κάθειρξη 6 ετών), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (6 έτη), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη 7 ετών), Νικόλαος Κούζηλος (7 έτη), Διονύσιος Λιακόπουλος (έξι έτη κάθειρξη), Νικόλαος Μίχος (έξι έτη, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό), Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (έξι έτη κάθειρξη), Θωμάς Μπαρέκας (έξι έτη και 2 μήνες), Νίκος Παπαβασιλείου (έξι έτη), Βενετία Πόπορη (7 έτη κάθειρξη), Βασίλειος Σιατούνης (έξι έτη), Χρήστος Στεργιόπουλος (έξι έτη) και Αθανάσιος Στράτος (έξι χρόνια) Γ. Τσακανίκας.

Ποιοι γλίτωσαν τη φυλακή

Αντίθετα από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με όρους είναι: οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

Χρυσή Αυγή : Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα

Ακόμη εκτός φυλακής, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είναι οι: Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και Θεώνη Σκαρπέλη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top