Μιχαλολιάκος: «Είμαι περήφανος που μπαίνω φυλακή για τις ιδέες μου»

Αρχίζουν να παραδίνονται στις αρχές ένας ένας οι καταδικασθέντες

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου τον δρόμο των φυλακών παίρνουν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυση Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και το διευθυντήριό της. 

Χρυσή Αυγή : Στη φυλακή Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο

Ο Ν. Μιχαλολιάκος στο άκουσμα της απόφασης, βγήκε από το σπίτι τους και προκλητικός, όπως πάντα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και από τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής, ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη».

Πρώην μέλος της ΧΑ «σπάει» τη σιωπή του για τις απειλές που δέχτηκε

Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο σπίτι του, χωρίς να απαντήσει αν θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στην αστυνομία για να συλληφθεί. 

Σε αντίθεση με τον αρχηγό πάντως, αρκετοί έσπευσαν να παραδοθούν στις αρχές μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο Α.Τ. Ραφήνας, ο Γιώργος Πατέλης στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Γιώργος Τσακανίκας στηνυποδιεύθυνσησφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής, ο Γιώργος Γερμενής επίσης στο Α.Τ. Ραφήνας κι ο Ευγενικός στο Πέραμα.

Ο Γερμενής μάλιστα έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράαφους λέγοντας:

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση. Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν είναι 100% αθώοι, σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο, δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος, όπως με παρουσιάζουν. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα. Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή».

Παραδόθηκαν επίσης Αναζιώτης  στη Δραπετσώνα, Κομιανός  στην Κέρκυρα και δέκα ακόμα από τα δικαστήρια θα πάνε στο μεταγωγών, ανάμεσά τους και ο Ματθαιόπουλος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top