Χρυσή Αυγή: Στον δρόμο για τη φυλακή με Εθνικό Ύμνο και υψωμένες γροθιές

«Είμαι περήφανη για εσένα» φώναζε η Ουρανία Μιχαλολιάκου

Ρεπορτάζ για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη ΓΑΔΑ.

Ξεκίνησε η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής - συνολικά 22 ατόμων- από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Δομοκού, με κλούβα της αστυνομίας. 

Το απόγευμα βγήκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος λίγο πριν μπει στην κλούβα της αστυνομίας φώναξε: «Ζήτω η Ελλάς».

Η έξοδος του Νίκου Μιχαλολιάκου από τη ΓΑΔΑ. video star.gr

Ακολούθως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην κλούβα. Μάλιστα, μόλις τον είδε η κόρη του, Ουρανία Μιχαλολιάκου φώναξε «Είμαι περήφανη για εσένα» και ύψωσε τη δεξιά γροθιά της. Στο σημείο βρίσκεται η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. 

Ουρανία Μιχαλολιάκου

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου με υψωμένη τη γροθιά της.

Η έξοδος του «Καιάδα», Γιώργου Γερμενή, συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα περίπου 10 χρυσαυγιτών που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο. Μάλιστα, αφού αποχώρησαν οι καταδικασθέντες, έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο. 

Ομάδα Χρυδαυγιτών έξω από τη ΓΑΔΑ λένε τον Εθνικό Ύμνο τη στιγμή που οι καταδικασθέντες μπαίνουν στις κλούβες της αστυνομίας. video star.gr

Ύβρεις κατά πάντων μέσα από την κλούβα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που στην κλούβα της αστυνομίας επενέβησαν τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής, ακούστηκαν αισχρές ύβρεις κατά της προέδρου της δίκης της Χρυσής Αυγής, Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία τους έστειλε στη φυλακή παρά την αντίθετη άποψη της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των καναλιών και συνολικά των ΜΜΕ.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, έφυγε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου από την αστυνομική διεύθυνσης Αττικής, ο οποίος θα μεταφερθεί μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά στις φυλακές Μαλανδρίνου. Επίσης, προς τις φυλακές Ελαιώνα κατευθύνεται η πρώην αστυνομικός και η μοναδική γυναίκα που καταδικάσθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή: Πόσα χρόνια θα μείνουν φυλακή στην πραγματικότητα

Σε λιγη ώρα αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του Ρουπακιά μαζί με τους Άγγο, Ματθαιόπουλο και Καζαντζόγλου στις φυλακές Μαλανδρίνου. Η ανθυπαστυνόμος Β. Πόπορη θα μεταφερθεί στις φυλακές του Ελαιώνα, πέντε στις φυλακές Τρικάλων, ενώ οι υπόλοιποι 27 στις φυλακές Δομοκού. 

Χρυσή Αυγή: Πώς θα οδηγηθούν στα κελιά οι κρατούμενοι Χρυσαυγίτες

Την ίδια ώρα, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός δια του συνηγόρου του κατά της καταδικαστικής απόφασης. Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του, καθώς υποστηρίζει πως χρειάζεται, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας, τελεσίδικη απόφαση για να γίνει αυτό.

Χρυσή Αυγή: Ποιες είναι οι ποινές για όλους τους καταδικασθέντες

Το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στο Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top