Κορωνοϊός: Τα 14 Κέντρα Υγείας της Αττικής που κάνουν τεστ από σήμερα

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Προβληματισμό προκαλεί το δεύτερο κύμα του covid-19 στην Ελλάδα, λόγω της «πίεσης» που δέχεται το σύστημα υγείας. Για αυτό το λόγο, το υπουργείο υγείας αποφάσισε να ξεκινήσει την διεξαγωγή τεστ για τον covid-19 και σε δεκάδες κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, τα οποία θα υποδέχονται από σήμερα πολίτες με ύποπτα συμπτώματα.

Κορωνοϊός: Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μπορεί να μολύνει τα μάτια

Συγκεκριμένα από σήμερα, Δευτέρα, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα συμμετάσχει στη μάχη πρόληψης και διάγνωσης της πανδημίας με 161 Κέντρα Υγείας αλλά και 62 περιφερειακά ιατρεία. Από αυτά, 14 κέντρα υγείας βρίσκονται στον νομό Αττικής, ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Ποια Κέντρα Υγείας Κάνουν Τεστ Για Τον Covid-19

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία σχετική με λοίμωξη από κορωνοϊό και θέλουν να υποβληθούν σε εξέταση, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας ώστε να κλείσουν ραντεβού. 

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει σε εστίαση και μεταφορές από σήμερα

Ειδικότερα, θα πρέπει να κανονίζουν ραντεβού είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid-19, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. 

Ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνονται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000, ενώ από αύριο αυτά πρόκειται να αυξηθούν περίπου κατά 500. 

Δείτε το ωράριο των 14 Κ.Υ. που θα διεξάγουν διαγνωστικά τεστ για τον covid-19 στην Αττική:

Πέτσας: Δε χρειαζόμαστε νέα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων

Για το μέτωπο της πανδημίας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε πως «από σήμερα το πρωί μπήκε σε εφαρμογή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, με βάση τον οποίο κάθε πολίτης θα γνωρίζει ποια προληπτικά μέτρα ισχύουν στην περιοχή του».

«Ο χάρτης αυτός δείχνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, είναι πολλά. Και αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι η λήψη νέων. Από πλευράς της η Πολιτεία εντείνει συνεχώς τους ελέγχους της, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή συμμόρφωση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κορωνοϊός- μέτρα: Πάνω από 45.000 έλεγχοι και εκατοντάδες παραβάσεις χθες

Όπως τόνισε, «από την 1 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  413.343 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, ενώ από αυτές σημειώθηκαν 14.832 παραβάσεις».

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως, εκτός από τον χάρτη, σε ισχύ τίθεται από σήμερα και το σχέδιο σε 161 κέντρα υγείας και 62 περιφερειακά ιατρεία τα οποία θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Πλέον, οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται και τα Κέντρα Υγείας σε περίπτωση που έχουν ύποπτα συμπτώματα και να κάνουν το τεστ για τον Covid-19.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top