Κορωνοϊός: Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός μπορεί να μολύνει τα μάτια

Τι δείχνει περίπτωση 64χρονης ασθενούς στην Κίνα

Μια καινούργια επιστημονική μελέτη έρχεται να καταρρίψει τα όσα ξέραμε έως τώρα για τον κορωνοϊό, καθώς όπως λένε επιστήμονες ο ιός μπορεί να μολύνει εκτός από τους πνεύμονες και τα μάτια.  

Κίνα: Γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά

Αυτό μας δείχνει περίπτωση 64χρονης ασθενούς στην Κίνα, η οποία μόλις είχε αναρρώσει από τον κορωνοϊό και εμφάνισε εντελώς ξαφνικά γλαύκωμα στα μάτια της. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να την ξαναβάλουν στο νοσοκομείο και να την υποβάλλουν σε χειρουργική επέμβαση για να της ρίξουν την πίεση στα μάτια. 


Οι ίδιοι έμειναν έκπληκτοι όταν στο πλαίσιο της επέμβασης αναγκάστηκαν να πάρουν δείγμα από τους ιστούς και διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός είχε μολύνει τους ιστούς του ματιού της. Ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Γουχάν ανέφεραν πάντως ότι «ο ιός, πέρα από το αναπνευστικό σύστημα, μπορεί να μολύνει τους οφθαλμικούς ιστούς». 

Κορωνοϊός: Εμβόλιο από την Κίνα πιθανό να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι η 64χρονη γυναίκα κόλλησε τον ιό μεσώ των ματιών της, αλλά υπάρχει η πιθανότητα αυτό να συνέβη είτε αγγίζοντας κάτι μολυσμένο και μετά να έπιασε τα μάτια της είτε να μπήκαν μολυσμένα σωματίδια μέσα σε αυτά. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους γιατρούς, συνήθως ένα μικρό ποσοστό όσων νοσούν από Covid-19 αναπτύσσουν επιπεφυκίτιδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top