Κορωνοϊός- μέτρα: Πάνω από 45.000 έλεγχοι και εκατοντάδες παραβάσεις χθες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 45.365 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

•    8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα, από τα οποία 1 σε Θεσσαλονίκη, και 1 στη Θεσσαλία. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 838 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 71 άτομα.

Κορωνοϊός: Τα 14 Κέντρα Υγείας που κάνουν τεστ από σήμερα

•    3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Ήπειρο και 1 στην Κρήτη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 167 σχετικές παραβάσεις.

•    6 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 222 σχετικές παραβάσεις.

•    163 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως: 48 στην Ήπειρο, 32 στην Κεντρική Μακεδονία,20 στη Θεσσαλονίκη,15 στο Βόρειο Αιγαίο,14 στη Στερεά Ελλάδα,8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,7 στην Κρήτη,6 στα Ιόνια Νησιά,6 στην Πελοπόννησο,3 στη Δυτική Ελλάδα,3 στη Θεσσαλία,1 στην Αττική.

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει σε εστίαση και μεταφορές από σήμερα

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.128 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 20.112 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top