Χρυσή Αυγή: Έτοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ασφυκτικό κλοιό οι πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος

Οι ποινές των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά από την καταδίκη τους για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μετά τις ανακοινώσεις αυτές η ΕΛ.ΑΣ. θα κληθεί να εντοπίσει, να συλλάβει και να οδηγήσει στις φυλακές τους όσους επιβληθούν ποινές χωρίς αναστολές μετά την εξέταση των ελαφρυντικών. 

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και καιρό έχει υπό διακριτικό, αλλά στενό κλοιό τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν χθες από το δικαστήριο. 

Χρυσή Αυγή: Οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που τη ρίχνουν στα «μαλακά»

Έξω από τα σπίτια των επτά ηγετικών στελεχών της Χ.Α., αλλά και του Ρουπακιά υπήρχε όλον αυτόν τον καιρό καθημερινά διακριτική παρουσία της αστυνομίας. 

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν τα πάντα για τις συνήθειες, τα ωράρια και τα δρομολόγια που κάνουν καθημερινά και όταν τους ζητηθεί είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε συλλήψεις. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ, η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα πέντε έξι μέτρα κοντά στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. 

Χρυσή Αυγή: Σήμερα η ώρα των ποινών

«Με το που θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως εφόσον καταδικαστούν οι αστυνομικοί όταν τους εντοπίσουν θα τους περάσουν χειροπέδες, προκειμένου να τους οδηγήσουν στη φυλακή. Μάλιστα αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντισταθούν θα υπάρξει βίαιη προσαγωγή. 

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τα 23 στελέχη που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει κώλυμα σύλληψης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. 

Σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας οι συλλήψεις θα γίνουν ακαριαία με ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, όπως είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top