Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

«Παύλο μου νικήσαμε... δικαιωθήκαμε» φώναζε η Μάγδα Φύσσα

Σε μια ιστορική απόφαση κατέληξε σήμερα το δικαστήριο που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι. 

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Μετά από 5,5 χρόνια, ο αρχηγός του πολιτικού αυτού μορφώματος και έξι πρώην βουλευτές του κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος. 

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν επτά από τους 18 κατηγορούμενους. 

Η Μάγδα Φύσσα Στο Δικαστήριο

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Επίσης για συνεργεία στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Ιωάννης Άγγο, Μάριος Αναδιώτης, Γιώργος Δήμου, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχαλάκος, Γιωργος Πατέλης, Γιώργος Σκάλκος, Γιωργος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσορβάς, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Τσακανίκας κι ο Σταύρος Σαντοριναίος.
 

Γονείς Παύλου Φύσσα

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο

Δίκη ΧΑ: Πλήθος κόσμου στο Εφετείο και μικροεντάσεις - Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι ένοχοι κρίθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι πέντε κατηγορούμενοι (Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας, Αναστάσιος Πανταζής και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος).

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το δικαστήριο αποφάσισε μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για τρεις παθόντες, ενώ κρίθηκαν ένοχοι οι Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αναστάσιος Πανταζής και Αντώνιος Χατζιδάκης. Για τους υπόλοιπους παθόντες το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε την ποινική δίωξη.

Εγκληματική οργάνωση

Για Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης ένοχοι κρίθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ένοχοι για ένταξη κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Μεταξύ εκείνων που αθωώθηκαν είναι η υποψήφια βουλευτής της ΧΑ, Θέμις Σκορδέλη και η σύζυγος του Γ. Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα.

Επιπλέον , το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Μάγδα Φϋσσα: «Παύλο μου νικήσαμε... Δικαιωθήκαμε»

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα του Παύλου Φύσσα πετάχτηκε από τη θέση της, άρχισε να χειροκροτεί, ενώ βγαίνοντας έξω από την αίθουσα με δάκρυα στα μάτια σήκωσε τα χέρια της στον ουρανό και άρχισε να φωνάζει «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!».

Μάγδα Φύσσα

«Παύλο μου νικήσαμε» φώναζε η Μάγδα Φύσσα

Απευθυνόμενη μάλιστα στο συγκεντρωμένο πλήθος δήλωσε «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου τα κατάφερες» και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: 20.000 κόσμος έξω από το Εφετείο

Από νωρίς το πρωί έξω από το Εφετείο επί της οδού Αλεξάνδρας είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. 

Το συγκεντρωμένο πλήθος ζητούσε απόδοση δικαιοσύνης και καταδική της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση κάτι που έγινε. 

Το «παρώ» έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο Γιάννης Βαρουφάκης και εκπρόσωποι της ΝΔ, συλλογικότητες και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top