Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Ένοχοι ακόμη 15 κατηγορούμενοι

Το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ανακοινώθηκε σήμερα η ετυμηγορία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τον Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους.

Δίκη Χρυσή Αυγή: Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος και 4 στελέχη

Δίκη ΧΑ: Πλήθος κόσμου στο Εφετείο και μικροεντάσεις - Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Η πρόεδρος του Εφετείου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11:30 ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Από τους κατηγορουμένους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα απαλλάσσονται δύο, λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών, ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι δικαστές μεμτέτρεψαν την αρχική κατηγορία της  απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφης.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top