Δίκη ΧΑ: Πλήθος κόσμου στο Εφετείο και μικροεντάσεις - Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Κλούβες, drone και επί ποδός 2.000 αστυνομικοί

Φρούριο είναι ο χώρος γύρω από το Εφετείο, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πεντέμισι χρόνια έπειτα από την έναρξη της δίκης  στις 20 Απριλίου 2015,το δικαστήριο ανακοινώνει από λεπτό σε λεπτό την ετυμηγορία του για τους 68 κατηγορούμενους και για το αν η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση.

Χρυσή Αυγή: Σήμερα η ώρα της κρίσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Kλούβες της ΕΛ.ΑΣ έξω από το Εφετείο

Kλούβες της ΕΛ.ΑΣ έξω από το Εφετείο - φώτο Eurokinissi

Η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Από το πρωί πραγματοποιούνται πορείες και συγκεντρώσεις ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο. Οι εκτιμήσεις μιλούν για χιλιάδες κόσμου.

Λίγο μετά τις 11:00, δημιουργήθηκε ένταση με σπρωξίματα μεταξύ μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στις κλούβες της Αστυνομίας.

βίντεο από Alpha

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν να επικρατεί μεγάλος συνωστισμός, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να φορούν μάσκες.

Χιλιάδες κόσμου έξω από το Εφετείο για να ακούσει την ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή- φώτο Eurokinissi

Αντιπροσωπείες των κομμάτων βρίσκονται επίσης στο Εφετείο, ενώ σε δηλώσεις τους έχουν όλοι καταδικάσει τη δράση της Χρυσής Αυγής.

H Mάγδα Φύσσα και η οικογένεια του Παύλου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Εφετείο, περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου και τη δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού τους.  

Οι κλούβες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι παρατεταγμένες έξω από το Εφετείο, ενώ σχεδόν 2.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων βρίσκονται επί ποδός.

Ακόμη, έχει επιστρατευτεί drone αλλά και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ για να «δίνει» εικόνα της κατάστασης στο Κέντρο των Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εφετείο  είναι σε ισχύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 6:00, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση-στάθμευση οχημάτων στα εξής σημεία:
 - Λουκάρεως, στο τμήμα της, μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας
 - Δέγλερη, στο τμήμα της, μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας
- Κάλβου, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Δέγλερη και Λουκάρεως.
- Τριχωνίδος και Κούζη, σε όλο το μήκος τους
- Δ. Τσέλιου, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Κεδρηνού και Κάλβου
- Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της 

Οι οδηγοί για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, μπορούν να ακολουθούν τις ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

Λ. Αλεξάνδρας:
- Ρεύμα προς Κηφισίας (άνοδος): Μέσω της οδού Πατησίων.
- Ρεύμα προς Πατησίων (κάθοδος): Μέσω της Β. Σοφίας.
Λουκάρεως, Δέγλερη, Κάλβου, Τριχωνίδος, Κούζη, Δ. Τσέλιου:
- Μέσω παράλληλων οδών, και σύμφωνα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας τους.Προς και από νοσοκομειακά ιδρύματα «ΕΛΠΙΣ» και «Άγιος Σάββας» (για ασθενείς και εργαζόμενους):
- Μέσω της διαδρομής: Πανόρμου-δεξιά Κεδρηνού-αριστερά Δημητσάνας (αντίθετα-διευκόλυνση από ρυθμιστή τροχονόμο)


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top