Yπόθεση ψευτογιατρού: «Ο "Νίκος Κόντος" έμπαινε παράνομα στο Άγιο Όρος»

Σκληρή ανακοίνωση από τη Μονή Εσφιγμένου

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ιερό και Όσιο δεν είχε ο ψευτογιατρός του Κορωπίου. Ο «Νίκος Κόντος» έφτασε στο σημείο να μπαίνει παράνομα στο Άγιο Όρος προκειμένου να «ψαρεύει» τα ανυποψίαστα θύματά του.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου απάντησε στον Κόντο με μια σκληρή ανακοίνωση, μετά τους ισχυρισμούς του στην απολογία του, ότι έκανε δωρεά στη Μονή, επιταγή που είχε πάρει από… ασθενή του. Οι μοναχοί τον διαψεύδουν και αποκαλύπτουν ότι ο ψευτογιατρός έμενε παρανόμως στο Περιβόλι της Παναγίας.

Ψευτογιατρός: Το ψευδώνυμό του ανήκει σε πραγματικό γιατρό

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για τον ψευτογιατρό

«Εξ’ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτιριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο  διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας».

Θύμα ψευτογιατρού στο Star: «Δυο χρόνια μετά δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Μητέρα ανήλικου – Θύμα ψευτογιατρού: «Μας έλεγε πως έχει σχέσεις με το Άγιο Όρος»

Ο ψευτογιατρός πάντως διαφήμιζε -όπως θα ακούσετε- τις σχέσεις του με τους μοναχούς της Μονής.

«Είχε σχέσεις με όλους τους ανθρώπους μέσα στην εκκλησία. Είχε σχέσεις με το Μοναστήρι του Εσφιγμένου, αυτό λέγανε. Αυτός ισχυριζόταν ότι έχει σχέσεις με το Άγιο Όρος. Αυτό ήταν το πρώτο που με έκανε και εξαπατήθηκα πλήρως απ΄αυτόν» δήλωσε η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου.

Η αποκαλυπτική απολογία του «Κοντού» την ημέρα της προφυλάκισής του

Στο κάδρο της δράσης του ψευτογιατρού και άλλες Μονές στο Άγιο Όρος

Στο κάδρο των ερευνών της ασφάλειας μπαίνει και η Ιερά Μονή  Φιλοθέου στο Άγιο Όρος. Εκεί ο ψευτογιατρός φέρεται να ψάρευε ανυποψίαστους πολίτες ακόμα και μοναχούς.

Υποσχόταν θαύματα, πατώντας στην αγωνία άρρωστων ανθρώπων, όπως του 76χρονου που έχασε τη ζωή του εξαιτίας του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ψευτογιατρός: «Αφαίρεσε πλευρό από ασθενή- Τον κατέστησε ανάπηρο κατά 92%»

Τι ισχυρίστηκε ο ψευτογιατρός «Νίκος Κόντος»

«Ο πατέρας της συνηγόρου ακολουθούσε συμβατική θεραπεία. Η κόρη γνώριζε τον Ηγούμενο της Μονής Φιλοθέου στο Άγιο Όρος όπου είχαν επωφεληθεί πολλοί μοναχοί από εμένα στο παρελθόν χωρίς οικονομικό αντίτιμο».

Καβάλα: Kαταδικάστηκε γυναίκα που παρίστανε την ιατροδικαστή

Ο ψευτογιατρός δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Στην Καβάλα εμφανίστηκε ψευτοιατροδικαστής και μάλιστα γυναίκα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής όταν το δικαστήριο την καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση.

Η κατηγορούμενη εμφανιζόταν ως ιατροδικαστής και μάλιστα στην ίδια την κουμπάρα της. Την έπεισε όπως ισχυρίζεται η μηνύτρια να μεσολαβήσει προκειμένου να κάνει χημειοθεραπείες. Πήρε 1090 ευρώ για γονιδιακές εξετάσεις που δεν έγιναν όμως ποτέ.

Τι ισχυρίστηκε η 50χρονη «μαϊμού» ιατροδικαστής

«Παραδέχομαι ότι κακώς εμφανίστηκα στο παρελθόν ως ιατροδικαστής. Δεν είχα σκοπό να εξαπατήσω κάποιον .Το έκανα καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Δεν είχα κανένα παράνομο περιουσιακό όφελος» υποστήριξε. 

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη παραδέχτηκε ότι δεν έχει πτυχίο ιατρικής και ότι η σχέση της με την ιατρική περιορίζεται σε μαθήματα που έχει παρακολουθήσει  ως θεατής σε πανεπιστήμια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top