Η αποκαλυπτική απολογία του «Κοντού» την ημέρα της προφυλάκισής του

«Δε ζήτησα χρηματικό αντάλλαγμα – Ήθελα μόνο να βοηθήσω»

Στο «φως» έρχεται η απολογία του ψευτογιατρού Νίκου «Κοντού» στον ανακριτή την ημέρα που προφυλακίστηκε. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προκάλεσε «κύμα» νέων καταγγελιών από τα θύματά του. 

Ψευτογιατρός: «Αφαίρεσε πλευρό από ασθενή- Τον κατέστησε ανάπηρο κατά 92%»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλαος Κοντοστάθης όπως είναι το πραγματικό του όνομα, συνομολόγησε μέρος των πράξεων εξαπάτησης.

«Συνομολογώ μέρος των πράξεων εξαπάτησης καθώς πράγματι παρέστησα ότι είμαι γιατρός και ότι φέρω ιδιότητες και γνώσεις, χωρίς όμως να είμαι σε θέση να σας καταθέσω τι ακριβώς ανέφερα στον καθένα», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Η ενασχόληση με τη βοτανολογία και τα μαντζούνια

Κατά την απολογία του, ο «Κοντός» υποστήριξε ότι με τη βοτανοθεραπεία ασχολείται από παιδί, ενώ φέρεται να… δικαιολόγησε τις πρακτικές του, λέγοντας ότι έχει γνώσεις και… κατάρτιση.

Αποκάλυψη Star: Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση και δεύτερου ψευτογιατρού

«Με τη βοτανοθεραπεία ασχολούμαι ουσιαστικά από μικρό παιδί όταν και ο παππούς μου μετέδωσε την αγάπη του για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου ως και σήμερα αυτή η ενασχόληση είναι το πάθος μου και έχω παρακολουθήσει πλήθος σχετικών σεμιναρίων, ενώ έχω διαβάσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες σχετικά βιβλία και άρθρα.

Βεβαίως αυτό δε με κάνει παρά έναν εμπειρικό βοτανολόγο βοτανοθεραπευτη. Εντούτοις η έλλειψη κάποιου τίτλου δεν συνεπάγεται έλλειψη γνώσης του αντικειμένου», είπε.

Ψευτογιατρός: Απαγόρευε στα θύματά του να τρώνε και τους πότιζε μαντζούνια

Η «πρακτική» στη μονή Βατοπεδίου

Μάλιστα, ο ψευτογιατρός πρόσθεσε ότι «Μέχρι το έτος 2015 η σχετική «δράση» μου περιοριζόταν σε ένα στενό κύκλο φίλων και γνωστών. Είμαι ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος. 

Στα τέλη του 2015 σε μία επίσκεψή μου στη μονή Βατοπεδίου έτυχε να αναφερθεί ότι αρκετοί μοναχοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους βοηθήσει, τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

Κατόπιν αυτού, από στόμα σε στόμα και αφού είχα προτείνει διάφορες βοτανοθεραπείες, μάθαιναν για εμένα».

Ψευτογιατρός: Έταζε στα θύματά του μέχρι και τον θησαυρό του Καντάφι

Επίσης αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας μοναχής που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

«Επειδή αντιμετώπιζε έντονες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία της, προσφέρθηκα να της συστήσω εναλλακτικούς συμπληρωματικούς τρόπους αντιμετώπισης με φυσικά συστατικά».

«Δε ψάρευα υποψήφιους ασθενείς»

Σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης ασθενών, ο γιατρός «μαϊμού» είπε ότι δε «ψάρευε» ασθενείς, αλλά τους βοηθούσε με την ιδιότητά του ως «εμπειρικός βοτανολόγος».

Ο ψευτογιατρός είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Κρήτη και την Πελοπόννησο!

«Δε ψάρευα υποψηφίους ασθενείς, αλλά προσέφερα τις υπηρεσίες μου κατόπιν συστάσεων από στόμα σε στόμα. Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα που πράγματι θεωρούσα ότι διέθετα, αυτή του βοτανολόγο έστω και εμπειρικού».

Μάλιστα επεσήμανε ότι οι ίδιοι οι ασθενείς που τους προσέφερε τι υπηρεσίες τους άρχισαν να τον συστήνουν και άλλους.

«Οι ασθενείς που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξαν προκειμένου να άρω την πλάνη.

Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού, διανθίζοντας τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες, βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας, χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει», ανέφερε.

Ψευτογιατρός: Πάνω από 100 οι καταγγελίες – 17χρονος κατέληξε σε καροτσάκι

«Παρέστησα ψευδώς τον γιατρό. Ζητάω συγγνώμη»

Ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός παραδέχθηκε ότι ψευδώς παρέστησε τον γιατρό και ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του.

Μετά την 35χρονη και μια 50χρονη έπεσε θύμα του ψευτογιατρού

«Πράγματι παρέστησα ψευδώς ότι είμαι γιατρός και πράγματι παραπλάνησα τους εγκαλούνται και για το λόγο αυτό, όση σημασία μπορεί να έχεις στο παρόν χρονικό σημείο, ζητάω συγνώμη. Ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια.

Άλλωστε άπαντες οι άλλοι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι προτάσεις μου στηρίζονται σε φυσικές μεθόδους με βότανα βιταμίνες και αποστάγματα», φέρεται να είπε κατά την απολογία του.

Ψευτογιατρός: «Ψάρευε» ασθενείς από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Τι είπε για τον θάνατο των θυμάτων

Σχετικά με τον θάνατο των δύο παιδιών από τις πρακτικές του, ηλικίας 14 και 16 ετών, ο «Κοντός» τόνισε ότι η ασθένεια από την οποία έπασχαν ήταν ανίατη. Ομοίως τοποθετήθηκε και για τον θάνατο του 76χρονου.

Θύμα ψευτογιατρού: «Ήθελε να του πηγαίνω πελάτες»

«Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια, με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού  αλλά του μεταφορικώς «θαύματος». Ουδέποτε υπήρξε δόλος από πλευράς μου με σκοπό να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά».

Ως εμπειρικός βοτανολόγος παρουσιάστηκε στον ανακριτή o γιατρός «μαϊμού»

«Την οικογένειά του Θεοδόση τη συνάντησα στο τέλος του 2015 στην καφετέρια ενός νοσοκομείο. Με πληροφόρησαν για την κατάσταση του παιδιού, χωρίς να μου δείξουν τις εξετάσεις του. Εγώ, τότε, τους είπα ότι έχω ιατρικές γνώσεις. Πέραν της ιδιότητας μου ως βοτανολόγος, δεν έχω αποκτήσει πτυχίο ιατρικής».

Η θεραπεία με τα βότανα και το κόστος

«Σε όλους τους ασθενείς κατέστησα σαφές εξαρχής ότι δεν έχω τη δυνατότητα να χορηγήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική συμβατική αγωγή και ότι μπορώ να τους χορηγήσουν μόνο βότανα.

Η θεραπεία των δύο παιδιών είχε φτάσει σε αδιέξοδο. Τους έδινα ένα μείγμα από 40-45 βότανα.

Τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά η αξία τους είναι 2 έως 3 ευρώ και οι υπόλοιπες 20.000 ευρώ αποτελεί το κόστος των αποσταγμάτων και των βαμμάτων. Εγώ δεν έλαβα κάποια αμοιβή, δεν βιοπορίζομαι από αυτό τις γνώσεις αυτές τις είχα αποκτήσει από μικρή ηλικία.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι συναντούσε τους ασθενείς σε χώρους νοσοκομειακούς κατά επιλογή των συγγενών των ασθενών, επειδή βρίσκονταν ήδη στα νοσοκομεία».

Γιατρός μαϊμού: Το «ευχαριστώ» των γονέων των δύο ανήλικων θυμάτων

Σχετικά με τον θάνατο του 76χρονου ο «Κοντός» ανέφερε ότι «Η πλήρης ίαση ενός ανθρώπων 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού, αλλά του μεταφορικά θαύματος».

Μάλιστα, τόνισε ότι όλα αυτά που υποστηρίζει ήταν σε γνώση τόσο των γονέων, των άτυχων παιδιών όσο και του 76χρονου, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι ποτέ δεν πρότεινε μια θεραπεία ως μέσο εξάλειψης της νόσου από την οποία έπασχαν.

«Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει  από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων.

Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει τη θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών».

«Δε ζήτησα χρηματικό αντάλλαγμα – Προσέφερα υπηρεσίες Placebo»

Σύμφωνα με όσα είπε στον ανακριτή ο «Κοντός», στις περισσότερες περιπτώσεις δε ζήτησε χρηματικό αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους ασθενείς του.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δε ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα. Ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή τους.

Αν μη τι άλλο είναι έωλο το συμπέρασμα ότι οι γονείς των παιδιών που απεβίωσαν καθώς και ο 76χρονος βρίσκονταν σε κάποιου είδους πλάνη. Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους, προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo».

«Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο καταδεικνύει ότι αυτά που πρότεινα αποτελούν τις κατεξοχήν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής για τον καρκίνο. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του ζητήματος της αποτελεσματικότητας τους η βοτανοθεραπεία και τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής».

Τι ανέφερε για την υπόθεση του γιατρού και τη θεραπεία της μητέρας του 

«Επειδή είχε εξαντλήσει οποιαδήποτε μορφή συμβατικής θεραπείας ήθελε να ακολουθήσει μία αγωγή για τη μητέρα του βασισμένη σε βότανα και έτσι απευθύνθηκε σε μένα.

Συνολικά 22.000 ευρώ αντιπροσώπευαν το αντίτιμο που εισέπραξα για την αγορά των βοτάνων. Επρόκειτο για βότανα που δεν υπήρχαν στο Πήλιο και που τα προμηθεύτηκα εγώ ο ίδιος και τους τα έδωσα εγώ αξίας τριών χιλιάδων ευρώ, τα υπόλοιπα βάμματα αποστάγματα ήταν αξίας 14 χιλιάδων ευρώ.

Στην περίπτωση της Δέσποινας προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές, γιατί προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός. Δεν έπαιρναν τη θεραπεία μία και έξω. Όταν κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων, όχι μόνο δεν κράτησα την επιταγή η οποία ανταποκρινόταν στο ύψος των βοτάνων που είχα προσφέρει, αλλά εστάλησαν ανώνυμα ταχυδρομικά στο Άγιο Όρος από εμένα.

Όχι μόνο δεν κέρδισα σε αυτή την περίπτωση, αλλά και ζημιώθηκα, με μεγάλη μου ευχαρίστηση κατανοώντας την ανάγκη των ανθρώπων. Τους έδινα τα βότανα για να αποφύγουν τους πόνους και τα άσχημα συμπτώματα της χημειοθεραπείας».

Τι ανέφερε για τη δουλειά του

Σχετικά με το ποιο ακριβώς ήταν το επάγγελμά του, ο «Κοντός» απάντησε ότι «Διαθέτω εταιρία τηλεπικοινωνιακών ειδών και ασχολούμαι με εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών, εδώ και τέσσερα χρόνια είναι η εταιρεία ανενεργή. Αυτή την εποχή ασχολούμαι με αγροτικές εργασίες διαθέτω ελαιόδεντρα και κατασκευάζω ξυλόγλυπτες εικόνες κατόπιν παραγγελίας.

Ό,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους και δεν είχα κακή πρόθεση να δημιουργήσω εσκεμμένα οποιοδήποτε κακό. Ουδέποτε ζήτησα και έλαβα από οποιονδήποτε ασθενή χρήματα για εξετάσεις, δεν είχα ούτε το διαγνωστικό κέντρο. ούτε τα μηχανήματα να κάνω εξετάσεις. Απλά ορισμένες φορές τους συνόδευα στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση», ανέφερε.

Τέλος, όσον αφορά την εμπλοκή άλλων δύο γιατρών στην υπόθεση ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «Παραπλανήθηκαν από εμένα οι δύο συγκατηγορούμενοι γιατροί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top