Ψευτογιατρός: Πάνω από 100 οι καταγγελίες – 17χρονος κατέληξε σε καροτσάκι

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες εναντίον του ψευτογιατρού, ο οποίος εξαπατούσε απελπισμένους ανθρώπους τάζοντάς τους πλήρη ίαση από ανίατες ασθένειες με το αζημίωτο φυσικά. 

Μετά την 35χρονη και μια 50χρονη έπεσε θύμα του ψευτογιατρού

Μετά από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου τα στελέχη του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν δεχθεί εκτός από τις 45 αρχικές περιπτώσεις θυμάτων, ακόμα 55 καταγγελίες πολιτών. 

Μία από αυτές μάλιστα αφορά σε έναν 17χρονο, ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τη θεραπεία που του χορήγησε ο… γιατρός μαϊμού, όπως κατήγγειλε η μητέρα του.

Ψευτογιατρός: «Ψάρευε» ασθενείς από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι 22 από αυτές τις καταγγελίες είναι από επαρχία και συγκεκριμένα Λαμία, Λάρισα, Βόλο και Ρόδο. Οι υπόλοιπες 33 είναι από την Αττική. 

Θύμα ψευτογιατρού: «Ήθελε να του πηγαίνω πελάτες»

Καθημερινά μάλιστα λαμβάνονται τέσσερις με πέντε καταθέσεις. Μία από αυτές και η κατάθεση της μητέρας του 17χρονου. Όπως είπε στους αστυνομικούς το παιδί της αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα. Ο «Νίκος Κοντός» της υποσχέθηκε πως το παιδί της θα  ξαναπερπατήσει. Την έπεισε να σταματήσει τη θεραπεία και αντί να γίνει καλύτερα, το παιδί καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. 

Γιος καρκινοπαθή: «Μας ζητούσε 13.000 ευρώ για τη θεραπεία του πατέρα μου»

Θύμα του 47χρονου ψευτογιατρού είναι επίσης και ο γιος καρκινοπαθή από το Βόλο. Μιλώντας στο Mega είπε πως τον γνώρισε σε μοναστήρι στο Πήλιο και ήταν η τελευταία τους ελπίδα, καθώς ο πατέρας του έπασχε από καρκίνο στο συκώτι και βρισκόταν σε τελικό στάδιο. 

Ψευτογιατρός: Εξαπάτησε και 35χρονη καρκινοπαθή που έφυγε από τη ζωή

«Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό, του εξηγήσαμε την κατάσταση και μας είπε ότι δίνει διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθήσαμε. Η δεύτερη συνάντηση έγινε σε καφετέρια νοσοκομείου στην Αθήνα. Μου είπε ότι θέλει 13.000 ευρώ για τη θεραπεία που πρότεινε και του τα έδωσα», είπε ο γιος του ασθενούς.

Παράλληλα, όπως είπε, ο πατέρας του σταμάτησε τις χημιοθεραπείες, αλλά η κατάστασή του δεν βελτιωνόταν. Αντίθετα ο καρκίνος έκανε μεταστάσεις και σε άλλα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα ο γιος να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. 

Ψευτογιατρός: «Ζητώ συγγνώμη- Προσπάθησα να βοηθήσω»

«Είδα ότι έκανε και άλλες μεταστάσεις ο πατέρας μου και τον πήρα τηλέφωνο να έρθει στο σπίτι. Του είπα ότι η υγεία του επιδεινώνεται, ζήτησα τα χρήματα πίσω και μου τα έδωσε», είπε, με τον πατέρα του να χάνει τη ζωή του τελικά λίγους μήνες μετά.

Δικηγόρος θυμάτων: Υπάρχουν συνεργοί

Ο Σ. Σούρλας δικηγόρος της οικογένειας ενός ακόμα θύματος του ψευτογιατρού, μιλώντας επίσης στο Mega, σημείωσε ότι βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει, εκτιμά πως υπάρχουν συνεργοί πίσω από την υπόθεση, οι οποίοι του προωθούσαν υποψήφια θύματα. 
Επιχειρηματίας μάλιστα κατήγγειλε πως ένα άτομο, πιθανότατα συνεργός του «Νίκου Κοντού» τον πλησίασε και του σύστησε τον γιατρό «μαϊμού» ως αυτόν που θα τον έκανε καλά. 

Αποκάλυψη Star: Πιθανός και τέταρτος νεκρός από τις πρακτικές του «Κοντού»

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά. Μου είπε ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε: χάρη στο κάνω, δε θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα σε γιατρούς δηλαδή, γιατί με πολεμάνε», ανέφερε ο επιχειρηματίας στο Mega.

Ως εμπειρικός βοτανολόγος παρουσιάστηκε στον ανακριτή o γιατρός «μαϊμού»

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15.000 η θεραπεία και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3.000 ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτόν. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε, μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800. Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», συνέχισε.

Χειρόγραφα του ψευτογιατρού

Το «Βήμα» αποκαλύπτει χειρόγραφα σημειώματα του γιατρού «μαϊμού», στα οποία συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες τροφές όπως ο ζεόλιθος, το ρηγανέλαιο και το μύρτιλο με ζεαξανθίνη. 

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. συγκαταλεγόταν χαρτογράφηση των  νεοπλασιών σε 17 μέρη του ανθρωπίνου σώματος και τρόπου καταγραφής  των καρκινικών δεικτών  από ξένους  επιστήμονες τους οποίους ο ψευτογιατρός παρουσίαζε σαν δική του ανάλυση. 

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους

Σε σκευάσματα που πωλούσε  μάλιστα σε ασθενείς του καταγράφεται στην  ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική  κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος.  

Ο εν λόγω ιατρός  δήλωσε «παραπλανημένος» από τις μεθοδεύσεις του Νίκου Κοντοστάθη, όμως η ΕΛΑΣ διερευνά τον ρόλο του γιατί θεωρεί  ότι μπορεί να ήταν συνεργός του. 

Ψευτογιατρός: «Θα δείτε το παιδί νυφούλα»

Σε χειρόγραφο του Νίκου Κοντοσταθη  αναφερόταν το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα» κι άλλες ουσίες ως αυτές που  θα περιορίσουν σοβαρές νόσους.  

Εντοπίσθηκε τέλος σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής  φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech που συνιστούσε ο «φυσικός» Νίκος Κοντοστάθης κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου ιατρού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top