Ψευτογιατρός: «Ζητώ συγγνώμη- Προσπάθησα να βοηθήσω»

Αρνείται τις δύο βασικές κατηγορίες: την ανθρωποκτονία και τα ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο ψευτογιατρός του Κορωπίου μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο σε τρεις συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονίακατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, απάτη ιδιαίτερης μεγάλης αξίας, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού» παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τα θύματα του, αρνήθηκε όμως τις δύο βασικές κατηγορίες που μπορούν να τον στείλουν για πολλά χρόνια στη φυλακή αν καταδικαστεί. Την ανθρωποκτονία και τα ναρκωτικά.
 

Αποκάλυψη Star: Πιθανός και τέταρτος νεκρός από τις πρακτικές του «Κοντού»

Κατά την απολογία του ο «Dr Κοντός», όπως εμφανιζόταν στα θύματα του, ομολόγησε μόνο το ελαφρύτερο αδίκημα, δηλαδή την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Πρόκειται για ένα αδίκημα που, έτσι κι αλλιώς, προκύπτει ξεκάθαρα τόσο από τις μαρτυρίες όσο και από τα στοιχεία. Φέρεται να είπε: «Δεν είμαι γιατρός. Ζητώ συγνώμη που εξαπάτησα τους ασθενείς και τους συγγενείς τους».

Στο ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα για το κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Star τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ψευτογιατρός

Επίσης, φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι και ο ίδιος είναι πατέρας υποστηρίζοντας ότι: «Δεν ήθελα να κάνω κακό στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Προσπάθησα να τα βοηθήσω. Δεν ζήτησα να διακόψουν τη θεραπεία τους. Ήδη την είχαν ολοκληρώσει».

Αντικρούει το κακούργημα των ναρκωτικών

 Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι από κανέναν άλλο ασθενή, από τους 45 που αναφέρονται στη δικογραφία, δεν πήρε χρήματα. Κομβικό σημείο όμως είναι και το κακούργημα της διάθεσης ναρκωτικών το οποίο αντικρούει λέγοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης την οποία χρησιμοποιούσε στα μαντζούνια του ήταν πολύ μικρή.

Ως εμπειρικός βοτανολόγος παρουσιάστηκε στον ανακριτή o γιατρός «μαϊμού»

Η «συγγνώμη» του δεν ικανοποίησε τις οικογένειες των ανήλικων θυμάτων του

Το μεσημέρι, ο 47χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή. Δήλωσε ότι είναι εμπειρικός βοταναλόγος, ενώ παραδέχτηκε ότι εμφανιζόταν ως γιατρός.

Η συγγνώμη όμως που ζήτησε δεν ικανοποίησε τις οικογένειες των ανήλικων θυμάτων του που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του.

Οι αρχές  με εντολή Εισαγγελέα έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία του ανθρώπου με τα πολλά πρόσωπα, καθώς εκτός από γιατρός εμφανιζόταν ως πράκτορας της CIA, πιλότος  της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Zητούν την παραδειγματική τιμωρία του οι γονείς των θυμάτων 

Οι γονείς της 14χρονης από την Κω και του 16χρονου από τις Σέρρες όταν έμαθαν ότι ο ψευτογιατρός προφυλακίστηκε ανακουφίστηκαν. Στην κοινή δήλωση τους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του, καθώς όπως ισχυρίζονται, δε δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών τους.

Γιατρός μαϊμού: Το «ευχαριστώ» των γονέων των δύο ανήλικων θυμάτων

«Το ταλαιπώρησε με τα αηδιαστικά του σκευάσματα και τον εξοντωτικό τρόπο θεραπείας που είχε. Να πρέπει να σηκώνεται κάθε πρωί και να παίρνει 20 βιταμίνες μονορούφι και όλη την ημέρα σκευάσματα» λέει μητέρα θύματος. 

«Λόγω των υποσχέσεων του "Κοντού " πεισθήκαμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο Σωτήρας μας και εναποθέσαμε πάνω του όλες τις ελπίδες μας» λένε οι γονείς της 14χρονης.

«Η συνομολόγηση δείχνει μετάνοια. Θα υπάρξει μακρά δικονομική πορεία, αρνείται τις άλλες πράξεις» δήλωσε ο δικηγόρος του 47χρονου, Σπήλιος Σπηλιάκος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο ψευτογιατρός έμπαινε με μεγάλη άνεση σε διαγνωστικά κέντρα. Τις επόμενες μέρες θα κληθεί να καταθέσει στις Αρχές και η σύζυγος του ψευτογιατρού. Αντιμετωπίζει και εκείνη κατηγορίες, σε βαθμό όμως πλημμελήματος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top