Πανελλαδικές: Ο κορωνοϊός μείωσε την ύλη και δίχασε τους υποψηφίους

«Δεν τίθεται θέμα ανισότητας» λέει παράγοντας του χώρου στο star.gr

Δείτε τι είπε ο Αντώνης Φλωρόπουλος ιδιοκτήτης των ομώνυμων φροντιστηρίων για τη μείωση της ύλης

Αντιδράσεις σε μερίδα υποψηφίων των πανελλαδικών προηγούμενων ετών που επέλεξαν να εξεταστούν φέτος με το παλαιό σύστημα, αλλά και τους γονείς τους, έχει προκαλέσει η μείωση της ύλης για τους τελειόφοιτους από το υπουργείο Παιδείας, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε επιστολές με παραλήπτη την υπουργό Παιδείας και τον πρωθυπουργό που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, κάνουν λόγο για αδικία και ανισότητα ανάμεσα στους υποψηφίους.

«Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε με τι ύλη θα δώσουν οι παλαιοί ή οι νέοι υποψήφιοι, αν τα θέματα της μιας ομάδας είναι εύκολα ή δύσκολα, αν η ύλη της μίας μερίδας είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από της άλλης», είπε στο star.gr ο Αντώνης Φλωρόπουλος ιδιοκτήτης των ομώνυμων φροντιστηρίων.

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Τον Ιούνιο εφικτά τα πρώτα μπάνια για τους Έλληνες»

«Διαγωνίζονται σε δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλη κατηγορία των αποφοίτων και άλλη των μαθητών. Διεκδικούν θέσεις δύο διαφορετικών κατηγοριών και επομένως δεν νομίζω ότι η ανησυχία τους είναι εύλογη. Θα πρέπει τα παιδιά να επικεντρωθούν στο διάβασμά τους», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας:
«Αν για παράδειγμα υποθέσουμε ότι θα εισαχθούν 100.000 παιδιά στα πανεπιστήμια και από αυτά οι 80.000 είναι φετινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι 20.000 παλαιοί απόφοιτοι, τότε και οι θέσεις για το πανεπιστήμιο θα είναι ανάλογες».

Όπως εκτίμησε ο κ. Φλωρόπουλος το πρόβλημα θα δημιουργηθεί του χρόνου. «Τα παιδιά φέτος στη φυσική τους τάξη διδάχθηκαν μία περιορισμένη ύλη, ενώ του χρόνου αν δεν προκύψει κάποιο θέμα, θα διδαχθούν όλη την ύλη», είπε.

Δεν έμειναν σπίτι το Σαββατοκύριακο: 4,8 εκατ. sms εστάλησαν για μετακίνηση

Όπως πρόσθεσε, «οι απόφοιτοι μπορούσαν να επιλέξουν εξ αρχής αν θα εξεταστούν είτε στο παλαιό σύστημα, είτε στο νέο. Η πλειοψηφία όμως το 99% επέλεξε το παλαιό σύστημα γιατί η ύλη σαφώς γι’ αυτούς ήταν μικρότερη. Δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα ‘ρθει ο κορωνοϊός και θα μειωθεί η ύλη. Με τις εκπτώσεις που έγιναν στην ύλη, μπορεί σε κάποια μαθήματα να είναι μεγαλύτερη για τους απόφοιτους. Ωστόσο, δεν είναι σημαντική η οποία διαφορά».

Απευθυνόμενος στους γονείς αναγνώρισε ότι η αγωνία που έχουν είναι δικαιολογημένη και τους κάλεσε να προσπαθήσουν να μετριάσουν λιγάκι το άγχος τους. «Ας καταλάβουν κι αυτοί ότι τα παιδιά διαγωνίζονται για τις θέσεις δύο διαφορετικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζεται η μία κατηγορία από την άλλη», είπε συνιστώντας ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Κορωνοϊός: Στο έλεος της πανδημίας οι φοιτητές του προγράμματος Erasmus

Ευκαιρία για μελέτη η καραντίνα

Αναζητώντας τα θετικά σημεία, του κορωνοϊού ο κ. Φλωρόπουλος ανέφερε ότι κράτησε τα παιδιά στο σπίτι, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο χρόνο για διάβασμα.

«Έχουν λιγότερες δυνατότητες για έξοδο και η καραντίνα προσφέρεται ως ευκαιρία να επικεντρωθούν στα μαθήματά τους», είπε χαρακτηριστικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top