Γκίκας Μαγιορκίνης: «Τον Ιούνιο εφικτά τα πρώτα μπάνια για τους Έλληνες»

Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων

Η άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ ήδη κάποιες χώρες ξεκίνησαν την χαλάρωση των μέτρων στην απαγόρευση κυκλοφορίας και ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα, 2.145 στο σύνολο- 99 οι νεκροί

Για το ενδεχόμενο της άρσης των μέτρων κυκλοφορίας, αλλά και το πότε οι Έλληνες θα καταφέρουν να μπουν ξανά σε μια φυσιολογική ζωή ενόψει καλοκαιριού, μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κορωνοϊός: «Μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχει βγει το εμβόλιο»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής, ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στην άρση των μέτρων και του lockdown. Η Ελλάδα, παρά την κάθοδο που παρουσιάζει ο κορωνοϊός, οφείλει να εστιάσει στον μηδενισμό των ορφανών κρουσμάτων, καθώς τα περιθώρια του συστήματος Υγείας είναι περιορισμένα συγκριτικά με άλλες χώρες.

Σύψας: «Με κανόνες φέτος τα μπάνια του λαού λόγω κορωνοϊού»

Πότε θα μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα μπάνια

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μαγιορκίνη, οι Έλληνες πολίτες θα καταφέρουν να κάνουν ξανά καλοκαίρι και τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα χωρίς φόβο, τον Ιούνιο – Ιούλιο.

Μία, βέβαια, από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ο μηδενισμός των κρουσμάτων και φυσικά να μην υπάρξει μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top