Σύψας: «Με κανόνες φέτος τα μπάνια του λαού λόγω κορωνοϊού»

Προειδοποιεί να μη χαλαρώσουμε το Πάσχα γιατί θα το πληρώσουμε

Μπορεί να έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο, όμως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Ν. Σύψας προειδοποιεί πως οι κανόνες θα παραμείνουν, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Έτσι, όπως υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν όλα πάνε καλά, διακοπές φέτος το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά τα μπάνια στη θάλασσα θα γίνουν με κανόνες. 

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα: Δύο θάνατοι, 108 νέα κρούσματα

«Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε επίσης την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, τονίζοντας πως αν δεν συμμορφωθούμε στα μέτρα τις μέρες του Πάσχα, τότε τον Μάιο θα έχουμε νέο αριθμό νεκρών. 

Ξάνθη: Αγωνία για τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά

«Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί, αν εκτραπεί η κατάσταση, το σύστημα υγείας να μην αντέξει», είπε και πρόσθεσε:

Σε καραντίνα το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη: Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

«Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού και να μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι οι νέες εστίες του ιού που εντοπίστηκαν σε οικισμούς Ρομά και σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο, με τις αρχές να παραμένουν σε συναγερμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top