Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα: Δύο θάνατοι, 108 νέα κρούσματα

Η αύξηση των ταξιδιωτών βάζει και πάλι τη χώρα στη δίνη της πανδημίας

Τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων έξι εβδομάδων κατέγραψε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αποδίδοντας τα αίτια της νέας έξαρσης στην αύξηση των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα, μεταφέροντας τον ιό. 

Ιταλία Κορωνοϊός: Καταγράφηκαν οι λιγότεροι θάνατοι μετά από ένα μήνα

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής καταγράφηκαν 108 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, από 99 μία ημέρα νωρίτερα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την 6η Μαρτίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 143 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έφθασε έτσι επισήμως τους 82.160 στην Κίνα.

Σωτήρης Τσιόδρας: Tι λέει για τη ρεμδεσιβίρη

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 αυξήθηκε κατά 2, στους 3.341.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας διευκρίνισε ότι τα 98 από τα κρούσματα ήταν εισαγόμενα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί, ότι δηλαδή πρόκειται για ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα, ενώ ο προηγούμενος υψηλότερος (97) είχε καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα.

 Κορωνοϊός: Πάνω από 108. 000 θύματα σε όλον τον κόσμο!

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 61, από 63 μία ημέρα νωρίτερα.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται από τις αρχές καθημερινά έχει υποχωρήσει πολύ από την κορύφωση της πανδημίας στην Κίνα τον Φεβρουάριο, βρίσκεται σε σταδιακή άνοδο από την 12η Μαρτίου και μετά, καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως.

Νέα Υόρκη: Δε θα ξανανοίξουν τα σχολεία έως και το τέλος του σχολικού έτους

Το Πεκίνο ανησυχεί για τον κίνδυνο η αύξηση των ανθρώπων που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό να πυροδοτήσει νέο κύμα εξάπλωσης και να προκαλέσει εκ νέου παράλυση κάθε δραστηριότητας στην Κίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top