Νέα Υόρκη: Δε θα ξανανοίξουν τα σχολεία έως και το τέλος του σχολικού έτους

«Δύσκολη απόφαση αλλά θα μας βοηθήσει να σώσουμε ζωές»

Νέα Υόρκηκαι και κορωνοϊός

Τα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αλλά θα μας βοηθήσει σαφώς να σώσουμε ζωές».

Ο δήμαρχος είπε ότι αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία αφού συζήτησε το θέμα το βράδυ της Παρασκευής με τον επιδημιολόγο Άνθονι Φάουτσι, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό. Τα σχολεία έχουν κλείσει από τις 16 Μαρτίου και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. Το κλείσιμο αφορά 1,1 εκατομμύριο παιδιά.

Kορωνοϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις – Πάνω από 100.000 νεκροί παγκοσμίως

Σύμφωνα με τις αρχές, στις οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά και υλικά μέσα για να παρακολουθούν τα παιδιά τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου θα δοθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ από τον δήμο. Ήδη έχουν σταλεί περίπου 175.000 τέτοιες συσκευές σε παιδιά της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Πολιτεία μέχρι τις 29 Απριλίου. 

Ο ντε Μπλάζιο είπε επίσης ότι 6.000 ενήλικοι Νεοϋορκέζοι που ζουν σε δομές για τους άστεγους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

ΗΠΑ: Κατά της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων ο επιδημιολόγος Α. Φάουτσι

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος στις ΗΠΑ προειδοποίησε σήμερα ότι αν και περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά όπως η Νέα Υόρκη παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, είναι πολύ νωρίς για χαλάρωση των περιορισμών στους Αμερικανούς.

Η προειδοποίηση από τον δρα Άνθονι Φάουτσι ήρθε καθώς ανώτατοι οικονομικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσαν χθες πως πιστεύουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει και πάλι να ανοίγει για κανονικές δραστηριότητες τον Μάιο παρότι ειδικοί στην υγεία καλούν να συνεχιστούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να νικηθεί ο κορονοϊός.

Μπόρις Τζόνσον: Αναρρώνει αλλά δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του στις 3 Νοεμβρίου, έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να ξαναβάλει μπρος την οικονομία το ταχύτερο δυνατό.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ανοίξουμε.... πολύ, πολύ, πολύ, πολύ σύντομα, ελπίζω», είπε χθες Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο ο Φάουτσι προειδοποίησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι κάποια ευνοϊκά σημάδια», είπε ο Φάουτσι σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενος την πρόοδο στη σκληρά πληγείσα Νέα Υόρκη.Προτού όμως γίνουν κινήσεις για το άνοιγμα και πάλι της κοινωνίας, πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να δούμε μια σαφή ένδειξη ότι πηγαίνουμε πολύ, πολύ σαφώς και δυνατά προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή αυτό που δεν θέλουμε είναι να βγούμε εκεί έξω πρόωρα και στη συνέχεια να καταλήξουμε στην ίδια κατάσταση».

Στη Νέα Υόρκη, οι αρχές δήλωσαν την Πέμπτη πως ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία μειώθηκε για δεύτερη μέρα στις 200, αν και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό στην πολιτεία αυξήθηκε κατά 799 την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top