Kορωνοϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις – Πάνω από 100.000 νεκροί παγκοσμίως

Στην Ευρώπη το 70% των θυμάτων - Η Ιταλία έχει τους περισσότερους νεκρούς

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα τον Δεκέμβριο, ξεπέρασαν τους 100.000 σε όλον τον κόσμο και σχεδόν το 70% των θυμάτων καταγράφεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Κορωνοϊός: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί του έκρυψε... το χαρτί υγείας!

Η Ιταλία είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα (18.849) και ακολουθούν οι ΗΠΑ (17.925), η Ισπανία (15.843) και η Γαλλία (13.197).

Από την έναρξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.650.651, από τα οποία τα μισά στην Ευρώπη (857.233) και πάνω από 475.000 στις ΗΠΑ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν αποτελούν παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού, δεδομένου ότι σε πολλές χώρες δεν γίνονται πλέον διαγνωστικά τεστ παρά μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία.

Μπόρις Τζόνσον: Αναρρώνει αλλά δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο

ΗΠΑ: 19.500 νεκροί – Πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα

Οι νεκροί από την πανδημία της Covid-19 στις ΗΠΑ έφτασαν τους 19.500 σήμερα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι σύντομα θα ξεπεράσουν σε αριθμό νεκρών την Ιταλία, ο πληθυσμός της οποίας είναι πολύ μικρότερος, όταν η χώρα αυτή ανακοινώσει αργότερα σήμερα τον νέο απολογισμό της.

Ισπανία: Νέα μείωση των θανάτων από κορωνοϊό - Οχυρώνονται ισπανικές πόλεις

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών, των εισαγωγών στην εντατική και των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται. Ωστόσο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 783 θάνατοι στην Πολιτεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 8.627.

Νέα Υόρκη: Δε θα ξανανοίξουν τα σχολεία έως και το τέλος του σχολικού έτους

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας προειδοποιούν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 200.000 αν αρθούν πρόωρα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και κλεισίματος των επιχειρήσεων. Τα μέτρα αυτά, που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής σε 42 από τις 50 Πολιτείες, επέφεραν βαρύ πλήγμα στο εμπόριο και κάποιοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουν τα 20 εκατομμύρια, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατόν να παραταθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η απαγόρευση των ταξιδιών.

Θλιβερό «ρεκόρ» στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.100 νεκροί σε μια ημέρα από Covid-19!

Ιταλία: Aυξήθηκαν τα κρούσματα, αλλά μειώθηκαν οι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 152.271 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 19.468 Παράλληλα, 32.534 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 147.577 και  είχαν χάσει την ζωή τους 18.849 άνθρωποι ενώ 30.455 είχουν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 619 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν 4.694  νέα κρούσματα και 2.079 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 3.381 ασθενείς και συνολικά 28.144 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 68.744 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. 

Κορωνοϊός: Ελάχιστα ή μηδαμινά αντισώματα σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 57.592 και οι νεκροί 10.511. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 19.635 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.481. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.768, με 831 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες (743 κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 49 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για όγδοη συνεχή ημέρα), όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται. Οι δε  θεραπευμένοι, σήμερα, ξεπερνούν τις δυο χιλιάδες. Όπως επεσήμανε και σήμερα η Ιταλική Πολιτική Προστασία, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υπάρξει εφησυχασμός, για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες.

Γαλλία: 987 νεκροί σε 24 ώρες – Μεταξύ τους ένα παιδί 

Συνολικά 13.197 άνθρωποι πέθαναν στη Γαλλία από τη νόσο Covid-19, από την έναρξη της επιδημίας, με 987 νέους θανάτους σε διάστημα 24 ωρών, μεταξύ των οποίων κι ενός παιδιού, έγινε σήμερα γνωστό από τον γενικό διευθυντή Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Μεταξύ των νέων θανάτων, οι 433 καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας ή άλλες δομές πρόνοιας και οι 554 σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα παιδί ηλικίας κάτω των 10 ετών, τα αίτια, ωστόσο, του θανάτου του είναι «πολλαπλά», διευκρίνισε ο Σαλμόν.

Ο Γάλλος αξιωματούχος έκανε λόγο, εντούτοις, για μια «αχνή ακτίδα φωτός» που έγκειται στη μείωση του αριθμού των νέων εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (62 ασθενείς λιγότεροι). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται σε 7.004 έναντι 7.066 χθες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 90.767 έναντι 86.334 χθες.

Τουρκία: Πάνω από 1.000 νεκροί – Χάος μετά το ξαφνικό lockdown

Σκηνές πρωτοφανούς πανικού, έντασης, συνωστισμού και κυκλοφοριακού χάους εκτυλίχτηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Ολα αυτά μετά την αιφνίδια καθολική διήμερη απαγόρευση από τα μεσάνυχτα που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από προτροπή της Επιστημονικής Επιτροπής του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Τουρκία ξεπέρασαν σήμερα τους χίλιους, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων 98 ανθρώπων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλαπλασίασε τα μέτρα: τα σχολεία, τα καφενεία και οι πολιτιστικοί χώροι έκλεισαν, οι πτήσεις διακόπηκαν και επιβλήθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top