Ισπανία: Νέα μείωση των θανάτων από κορωνοϊό - Οχυρώνονται ισπανικές πόλεις

Ανακοινώθηκαν ακόμα 605 νεκροί και 4.576 νέα κρούσματα 

Μία νότα αισιοδοξίας φαίνεται ότι έρχεται από την Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο παρουσιάστηκε νέα μείωση του αριθμού των θανάτων από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Υγείας. Στο μεταξύ, πολλές πόλεις της χώρας αποφασίζουν να προστατευτούν από την άφιξη τουριστών, στήνοντας τσιμεντένια οδοφράγματα.

Tελετή συμπαράστασης της Ελλάδας στον ισπανικό λαό στο ΥΠΕΞ 

Συγκεκριμένα, μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν 605 νέοι θάνατοι, συγκριτικά με τους 683 που καταγράφηκαν χθες, Πέμπτη. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 15.238.

Μάχη απέναντι στον κορωνοϊό δίνει 28χρονος Έλληνας γιατρός στην Ισπανία

Τέλος, ανακοινώθηκαν 4.576 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 157.022.

Ισπανικές πόλεις οχυρώνονται για να εμποδίσουν τους τουρίστες

Σε απόσταση μιας ώρας από τη Βαρκελώνη, το Καλαφέλ είναι μία από τις παράκτιες πόλεις που επιχειρούν να σταματήσουν την άφιξη ανθρώπων που επιδεικνύουν ανυπακοή στην αυστηρή καραντίνα που έχει επιβληθεί στην Ισπανία.

Καθώς η δημοτική αστυνομία δεν έχει τα μέσα να ελέγξει τα δεκάδες σημεία εισόδου στην πόλη, η δημοτική αρχή αποφάσισε να τα κλείσει χρησιμοποιώντας τσιμεντένια οδοφράγματα και να διεξάγει ελέγχους στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

Οι ισπανικές αρχές απευθύνουν εκκλήσεις στους Ισπανούς να σέβονται τα μέτρα απομόνωσης μένοντας στα σπίτια τους στις διακοπές του Πάσχα, ενώ ενίσχυσαν τους οδικούς ελέγχους.

Παρά τις εκκλήσεις, ο ισπανικός Τύπος καταγράφει το παράδειγμα χωριών που αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε αυτά, χρησιμοποιούν drones για να επιτηρούν τις αφίξεις ή παρακολουθούν την κατανάλωση του νερού στα σπίτια για να εντοπίσουν πιθανούς παραβάτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top