Μάχη απέναντι στον κορωνοϊό δίνει 28χρονος Έλληνας γιατρός στην Ισπανία

Τι λέει αποκλειστικά στο Star για την κατάστασή του

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε  πριν λίγες ώρες ένας Ελληνας γιατρός που μάχεται κατά της πανδημίας στο Τολέδο της Ισπανίας

Αυτοκτόνησε ο γιατρός της Ρεμς - Είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Ο 28χρονος Νίκος Παλιαρούτης μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα, περιγράφοντας όλα όσα ζει τις τελευταίες ώρες στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Πριν πέντε μέρες ο Νίκος, ειδικευόμενος γιατρός στο Τολέδο άρχισε να καταρρέει, καθώς πίστευε πως φταίει η κούραση που προκαλείται από την εξέταση περισσότερων από 20 ασθενείς με κορωνοϊό ημερησίως.

Ισπανία: 743 νεκροί από κορωνοϊό - Ανεβαίνει ξανά ο αριθμός των θανάτων

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε με τον κορωνοϊό, όταν εγώ έκανα ένα rotation στην παθολογική κλινική, όπου έβλεπα ασθενείς στον όροφο. Εγώ έβλεπα αυτούς τους ασθενείς, έβλεπα 15  - 30 την μέρα. Είμαι στο επίκεντρο της πανδημίας, ήμουν εκτεθειμένος σε ασθενείς με κορωνοϊό κάθε μέρα. Είναι ένας πόλεμος εκεί μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας γιατρός.

Ο 28χρονος Έλληνας γιατρός ζει μόνος του στο Τολέδο, μακριά από την οικογένειά του, η οποία μένει στον Πειραιά. Μιλά μαζί τους και προσπαθεί να τους ηρεμήσει για την κατάσταση που βιώνει. Οι άνθρωποι αγωνιούν όταν ακούνε ότι η Ισπανία ξεπερνά τους 743 νεκρούς και τα 5.500 κρούσματα μόνο σε μια μέρα.

Γιατρός ΗΠΑ: «Έχω ασθενείς που είναι 30 ετών και είναι διασωληνωμένοι»

Ο Νίκος βρίσκεται στην Ισπανία εδώ και 10 μήνες , καθώς κάνει την ειδικότητα του στην αλλεργιολογία. Το όνειρό του, όμως, έγινε εφιάλτης, όταν ξέσπασε η πανδημία και το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται αναγκάστηκε να τον ρίξει στη μάχη, καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν λεπτό με το λεπτό.

«Τις τελευταίες μέρες με πηρέ λίγο από κάτω γιατί εγώ λέω ήρθα εδώ να δουλέψω, ήρθα να ειδικευτώ και αρρωσταίνω από τη έκθεσή μου στο νοσοκομείο που ήταν υπερβολική. Θα έπρεπε να με είχαν προστατεύσει», επισημαίνει ο Έλληνας γιατρός.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top