Γιατρός ΗΠΑ: «Έχω ασθενείς που είναι 30 ετών και είναι διασωληνωμένοι»

Πάνω από 3.415 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 1.550 θάνατοι στη Νέα Υόρκη

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ απ’ ότι στην Κίνα, σύμφωνα με τον επίσημο κινεζικό απολογισμό και την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Η πανδημία του Covid-19 έχει προκαλέσει τουλάχιστον 3.415 θανάτους στις ΗΠΑ, που καταμετρούν, επίσης, τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έναντι 3.305 στην Κίνα. 

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, με σχεδόν 76.000 κρούσματα και 1.550 νεκρούς, ενώ σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, περισσότερα από τα 3/4 των Αμερικανών έχουν κληθεί να τεθούν σε απομόνωση.

Στρατιωτικό πλοίο μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο- Έφτασε στη Νέα Υόρκη

Γιατρός στο Μπρούκλιν: «Είναι εμπόλεμη ζώνη. Αφορά και τους νέους»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για τη μεγάλη έκρηξη. Ωστόσο, τα νοσοκομεία δεν είναι προετοιμασμένα για μια πανδημία, όπως ο κορωνοϊός. Είναι ανησυχητικό το ότι ασθενούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι. 

«Αυτή είναι ζώνη πολέμου. Είναι ζώνη ιατρικού πολέμου. Κάθε μέρα, όταν έρχομαι, αυτό που βλέπω είναι πόνος, απελπισία, ταλαιπωρία και ανισότητες στο σύστημα υγείας.

Χρειαζόμαστε προσευχές, χρειαζόμαστε υποστήριξη, χρειαζόμαστε στολές, γάντια, μάσκες. Εργάζομαι σε δύο νοσοκομεία. Δουλεύω εδώ, στο Μπρούκλιν, και σε ένα άλλο νοσοκομείο στο Μπρονξ. Κι εκεί τα ίδια.

Κορωνοϊός: Πάνω από 33.000 νεκροί παγκοσμίως!

Έχω ασθενείς που ειναι στα 30 και τώρα τους έχουμε διασωληνώσει και είναι πολύ άρρωστοι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το ζήτημα ειναι μεταξύ ζωής και θανάτου, όσον αφορά τον κορωνοϊό. Αυτός ο ιός σκοτώνει πολύ κόσμο», δηλώνει σοκαρισμένος ο Αμερικανός γιατρός. 

Επίσης επισημαίνει ότι υπάρχει η λάθος εντύπωση ότι μόνο οι μεγαλύτερης ηλικίας προσβάλλονται και επισημαίνει ότι κάθε μήνα εμφανίζονται στο νοσοκομείο ολοένα και πιο νέοι άνθρωποι που προσβάλλονται σοβαρά από αυτή την ασθένεια. Προσβάλλονται, μάλιστα, σε σημείο να πρέπει να τους βάλουν σε αναπνευστήρα, μόνο για να αναπνεύσουν.

Νέα Υόρκη: Οργή για τον θάνατο 48χρονου νοσηλευτή από κορωνοϊό

Κεκλεισμένων των θυρών οι κηδείες στις ΗΠΑ

Οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν καν τη δυνατότητα να τους αποχαιρετίσουν. Μόνο οι υπάλληλοι των γραφείων τελετών επιτρέπεται να είναι παρόντες. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες των τυλιγμένων με σεντόνια πτωμάτων που μεταφέρονται με φορτηγά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top