Νέα Υόρκη: Οργή για τον θάνατο 48χρονου νοσηλευτή από κορωνοϊό

Μεγάλες οι ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της πόλης

Ένας 48χρονος νοσηλευτής έχασε τη ζωή του στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Υόρκης, ο Κιούς Κέλλυ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, καθώς προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του σε ένα από τα κεντρικότερα και πιο σύγχρονα νοσοκομεία του Μανχάταν.

Ο θάνατός του έχει εξοργίσει το ιατρικό προσωπικό της χώρας, αλλά και απλούς πολίτες, καθώς οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό για γιατρούς και νοσοκόμες είναι τεράστιες, στοιχίζοντας τη ζωή τους.

Στο επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη

Πρόκειται για τον πρώτο εργαζόμενο νοσοκομείου που χάνει τη ζωή του και οι συνάδελφοί του εμφανίζονται εξαγριωμένοι, καθώς η απώλεια της ζωής του που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

Ο 48χρονος νοσηλευτής, Κιούς Κέλλυ, έχασε τη ζωή του στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με την αδελφή του μέσω μηνύματος, ενημερώνοντάς την για το ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και την διαβεβαίωνε ότι θα γινόταν σύντομα καλά. «Μην το πεις στον μπαμπά και στη μαμά. Θα ανησυχήσουν», φέρεται να της είπε.

Πρώτη χώρα σε κρούσματα κορωνοϊού οι ΗΠΑ – Ξεπέρασαν και την Κίνα

Συνάδελφοι του άτυχου νοσηλευτή καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο προσέφερε στο προσωπικό του μία πλαστική στολή και γάντια για ολόκληρη την βάρδια, η οποία πολλές φορές ξεπερνά και τις δέκα ώρες, σε αντίθεση με το ιατρικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την αλλαγή γαντιών και στολής, κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε επαφή με ασθενή που νοσεί.

Γιατρός για κορωνοϊό: «Φοβάμαι για τους ασθενείς μου. Όχι για μένα»

Πριν βγει θετικός στον ιό, ο νεαρός άνδρας είχε βοηθήσει μία συνάδελφό του να αφαιρέσει τη στολή της, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στις 9 Μαρτίου, εργαζόταν και μιλούσε με ασθενείς χωρίς να φοράει ούτε γάντια, ούτε μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει αυτόν της Κίνας, με τη Νέα Υόρκη να διατηρεί την τραγική πρωτιά, καθώς απαριθμεί πάνω από 30.000 κρούσματα και 285 νεκρούς, με το μισό ποσοστό των κρουσμάτων να είναι κάτω των 45 ετών.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top