Γιατρός για κορωνοϊό: «Φοβάμαι για τους ασθενείς μου. Όχι για μένα»

Στη μάχη κατά του covid-19 τα νοσοκομεία

Συγκινητική είναι η συμπαράσταση των πολιτών σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Πολλοί, πηγαίνουν νερά και φαγητό στην είσοδο των νοσοκομείων. Οι συνθήκες που εργάζονται οι υγειονομικοί είναι δύσκολες, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό. 

Κορωνοϊός: Έκκληση από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων για μάσκες

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού βρίσκονται οι Έλληνες γιατροί που θέτουν καθημερινά την υγεία τους σε κίνδυνο. Εκτός, όμως, από τη ζωή τους περισσότερο ανησυχούν για τους ασθενείς, η ζωή των οποίων βρίσκονται στα χέρια τους.

«Φοβάμαι για τους ασθενείς μου. Όχι για μένα», λέει με πλήρη συνείδηση η Σταματούλα Τσικρικά, γιατρός πνευμονολόγος και μητέρα δύο παιδιών που ρίχνεται καθημερινά στη μάχη με τον κορωνοϊό.  

Κορωνοϊός: 26 κρούσματα σε γιατρούς, νοσοκόμες και διασώστες σε μία μέρα

«Οι μάσκες τα γάντια ατομικός εξοπλισμός προστασίας. Απλά πράγματα… αλλά για στρατιώτες όπως είναι  οι υγειονομικοί μπορεί και να λείπουν. Ο προσωπικός μου φόβος πηγαίνει πολύ πιο κάτω από τον επαγγελματικό», προσθέτει.

Κορωνοϊός: Θετικός ο Διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματά»

Διαμαρτυρία των γιατρών για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Για την έλλειψη  των «όπλων» που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους,  διαμαρτυρήθηκαν σήμερα γιατροί  έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Έκκληση ΙΣΑ σε ιδιώτες γιατρούς: Κρατείστε ανοιχτά τα ιατρεία σας

Με υψωμένα σε γροθιά τα χέρια τους, ζητούν να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας τους, καθώς μετρούν καθημερινά θετικούς σε κορωνοϊό συναδέλφους τους οι οποίοι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ φτάνουν τους 54.

Επιπλέον, ζητούν να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στο προσωπικό των νοσοκομείων.  

Άρτα: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Καθημερινή η μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία 

Οι γιατροί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καθημερινά δίνουν έναν μεγάλο αγώνα και ζητούν μάσκες, αναλώσιμα είδη που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους ίδιους τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό από τον κορωνοϊό.

Και στο νοσοκομείο της Άρτας από χθες το απόγευμα 41 εργαζόμενοι βρίσκονται  σε προληπτική καραντίνα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top