Κορωνοϊός: Θετικός ο Διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματά»

Συναγερμός και στο «Αγία Όλγα»

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», καθώς επτά άτομα νόσησαν από τον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα άτομα που νόσησαν είναι διοικητικοί υπάλληλοι και νοσηλευτές, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα ακόμα άτομα θα μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Οι χώροι της Διοίκηση έκλεισαν όλοι για απολύμανση, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των εργαζομένων, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα και άλλα τυχόν κρούσματα του ιού.

Κρούσματα και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», καθώς τρεις εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, νοσούν ένας διοικητικός υπάλληλος, ένας γιατρός ΜΕΘ και μια νοσηλεύτρια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες περίπου 10 άτομα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσούν 48 γιατροί νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ ακόμη 300 βρίσκονται σε καραντίνα, ως ύποπτα κρούσματα.

Πάντως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα αυξανόμενα κρούσματα σε νοσοκομεία ήταν ψύχραιμος και δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο. 

Να σημειωθεί ότι η καραντίνα στους υγειονομικούς, εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό είναι 7 ημέρες και όχι 14.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top