Κορωνοϊός: 26 κρούσματα σε γιατρούς, νοσοκόμες και διασώστες σε μία μέρα

Σε καραντίνα περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία

Τους λέμε ήρωες γιατί οι προσπάθειες που κάνουν είναι υπεράνθρωπες. Όμως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο αριθμός των συναδέλφων τους που νοσούν ή είναι σε καραντίνα μεγαλώνει επικίνδυνα. Τα μέτρα προστασίας τους πρέπει να ενισχυθούν. 

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 418 στο σύνολο

Μόνο σήμερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ καταγράφηκαν 26 νέα κρούσματα σε υγειονομικούς. 

-3 στο Αγία Όλγα
-5 στον Άγιο Σάββα 
- 9 στο Γεννηματάς
- 2 στο Αλεξάνδρας
- 1 στο Αττικόν
- 3 στο Λαϊκό
- 1 στο νοσοκομείο Άρτας
-2 στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Τριακόσιοι υγειονομικοί σε καραντίνα

Συνολικά νοσούν 44 γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση σε συναδέλφους τους. Σε καραντίνα βρίσκονται περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία.

«Δυστυχώς όπως είχαμε προβλέψει αποδεκατιζόμαστε Εάν δεν πάρουν έγκαιρα μέτρα θα πέσουμε όλοι κάτω. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά υγρά στα νοσοκομεία. Θα πρέπει να γίνεται τακτικός εργαστηριακός έλεγχος στο προσωπικό που είναι εκτεθειμένο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Αντέχουμε» Αυτή είναι η λέξη που βγαίνει από το στόμα τους μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς. Αντέχουν για όλους μας… Αντέχουν γιατί δεν ξεχνούν τον όρκο που έδωσαν, αντέχουν ακόμα και όταν ο αόρατος εχθρός που ακούει στο όνομα κορωνοιός απειλεί το σύστημα υγείας.

Νοσοκομείο Άρτας: 30 άτομα σε καραντίνα

Με τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ, 30 άτομα, μεταξύ αυτών, νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, και ένα άτομο από το ακτινολογικό καθώς και επιπλέον 7 γιατροί, μπήκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο Άρτας.

Από το απόγευμα, ο 70χρονος, το πρώτο κρούσμα στην Άρτα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άρτας που μπήκαν σε καραντίνα για επτά ημέρες, δεν προβλέπεται να ληφθεί επίχρισμα ώστε να εξεταστεί αν νόσησαν από τον covid-19.

Ο κίνδυνος για ελλείψεις στα νοσοκομεία καραδοκεί

Ο κίνδυνος για ελλείψεις στα νοσοκομεία καραδοκεί ,αν και τα περισσότερα έστω και με καθυστέρηση παραλαμβάνουν υγειονομικά υλικά. Όμως μια καταγγελία τραυματιοφορέα σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ταράζει τα νερά. Του ζήτησαν όπως λέει να μεταφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

«Μου λέει δεν έχω μάσκα ούτε κλειστού τύπου στολή. Έχω την απλή την χειρουργική. Λέω δεν πάω. Είναι διασπορά μέχρι θανάτου» λέει ο τραυματιοφορέας.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει για να μεταφέρει τα περιστατικά θα έπρεπε να διασχίσει το νοσοκομείο από την μια άκρη στην άλλη και να μπει στο κοινόχρηστο ασανσέρ. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δε λογαριάζουν κούραση και φόβο. Είναι εκεί για τον ασθενή...είναι εκεί για όλους μας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top