Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 418 στο σύνολο

Τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας υπολογίζονται μεταξύ 2.000- 3.000

Τριάντα ένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 418 στο σύνολο. 

Kορωνοϊός: «Είμαι άρρωστη. Ο πνεύμονάς μου είναι σαν μία μεγάλη μάζα»

Όπως ανέφερε, τα 64 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

Συνολικά 79 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 13 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Η Τουρκία κλείνει τα σύνορά της με την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού 

Οι 14 από τους ασθενείς που νόσησαν, έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 70 έτη και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 6.000 δείγματα. 

O επικεφαλής λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική.  «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δε θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

Tέλος, επεσήμανε ότι βάσει ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες επιστήμονες, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Η απάντηση του Τσιόδρα στον Κουρέτα

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε δηλώσεις του συναδέλφου του κ. Κουρέτα χωρίς να τον κατονομάσει, για τεστ σε τυχαία δείγματα του πληθυσμού, επεσήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας. «Καταλαβαίνω την αγωνία όλων και την προσπάθεια να βοηθήσουν, θέλει όμως προσοχή να μην περνούν λάθος μηνύματα στον πληθυσμό και να προξενούν μια επιδημία φόβου και πανικού» είπε χαρακτηριστικά.

Επιδημιολογική μελέτη για τον αριθμό των κρουσμάτων

Ο καθηγητής έδωσε και το αποτέλεσμα επιδημιολογικής μελέτης ομάδας του ΕΚΠΑ για την εκτίμηση του πραγματικού αριθμού των κρουσμάτων.

«H ομάδα της κυρίας Σίψα αναφέρει πως βάσει των έως τώρα δεδομένων έχουμε περίπου 2.000 με 3.000 περιστατικά στον πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα»

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα

Ένας 72χρονος νεφροπαθής, ο οποίος πρόσφατα εγχειρίστηκε είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Άρτα. Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης.

«Τώρα είναι διασωληνωμένος, είναι σε βαριά κατάσταση η υγεία του όπως καταλαβαίνετε. Τώρα θέλει διαχείριση, δεν χρειάζεται πανικός, εμείς ως δήμος Αρτέων έχουμε προετοιμαστεί όλο αυτό το διάστημα και κάναμε την αναγκαία υποδομή» είπε ο δήμαρχος.

Από τη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο κρούσμα και στον Βόλο 

Από τη Μεγάλη Βρετανία έφτασε ο 22χρονος ο οποίος καταγράφεται ως το πρώτο κρούσμα της νόσου στον Βόλο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών. 

«Είμαστε μία ομάδα και παλεύουμε»

Το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν ο υπουργός υγείας και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας στηρίζοντας τους διασώστες, οι οποίοι με το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Θέλω να καταστεί σαφές σε όλους ότι είμαστε μια ομάδα και παλεύουμε για το κοινό καλό και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η δημόσια υγεία» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αλληλεγγύη από την Κίνα στη χώρα μας

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας, φορώντας μάσκα, με θερμομέτρηση, αντισυπτικό και υποκλίσεις αντί χειραψίας  παρέλαβε 50 χιλιάδες μάσκες και υγειονομικό υλικό από την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα μας. 

«Θα ήθελα εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση να ευχαριστήσω για την προσφορά αυτή μια που γνωρίζετε ότι η παραγωγή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας δεν είναι εύκολη στις μέρες μας και η διανομή επίσης»

Το ερχόμενο Σάββατο η Κίνα στέλνει αεροπορικώς ένα μεγάλο πακέτο πρόσθετων προμηθειών ιατρικού υλικού, το οποίο θα παραλάβει ο Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top