Kορωνοϊός: «Είμαι άρρωστη. Ο πνεύμονάς μου είναι σαν μία μεγάλη μάζα»

Η μάχη Γερμανίδας ασθενούς και μητέρας - Ενημερώνει μέσω twitter

Καρολάιν Πράισλερ

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο κορωνοϊό, κυρίως όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας 48χρονης μητέρας τριών παιδιών από τη Γερμανία που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, καθώς και αυτή μολύνθηκε από τον covid-19. H 48χρονη ασθενής «λυγίζει» που βρίσκεται μακριά από τα παιδιά της, όπως αναφέρει σε καθημερινή βάση μέσω twitter.

 

 

Σκοπός της, όπως επισημαίνει, είναι να ενημερώνονται οι δικοί της άνθρωποι, αλλά και να σχηματίσει ο κόσμος, ιδιαίτερα εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για υπερβολές, μία πραγματική εικόνα της κατάστασης και της τραγωδίας που βιώνουν όσοι έχουν νοσήσει και γενικότερα ολόκληρος ο πλανήτης.

Σε κρίση η Ιταλία λόγω κορωνοϊού - «Σώστε τους νεότερους»

Η Καρολάιν Πράισλερ είναι μία από τους 7.500 κατοίκους της Γερμανίας που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Η 48χρονη μητέρα τριών παιδιών, κατοικεί σε μία μικρή πόλη της βορειοανατολικής Γερμανίας. Καθώς βρίσκεται μόνη, σε απομόνωση και μακριά από τους δικούς της, μοναδική διέξοδος επικοινωνίας είναι το διαδίκτυο.

Όταν η ίδια αναζήτησε πληροφορίες για τον κορωνοϊό που, δεν βρήκε παρά ελάχιστα στοιχεία. Το σημαντικότερο; Καμία περιγραφή της πραγματικής εικόνας των ασθενών.

 

 

Τότε ήταν που αποφάσισε να μοιραστεί με όλον τον κόσμο την εμπειρία της, μέσω του Twitter και των 5.500 ακολούθων της.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #coronatagebuch, German for #coronadiary, η Πράισλερ ενημέρωνε καθημερινά με φωτογραφίες και λιτές περιγραφές, όσα η ίδια βίωνε, μόνη σε ένα δωμάτιο.

Παρουσίαζε τον εαυτό της να απολυμαίνει τον χώρο με μαντηλάκια, να φοράει μάσκα, να τακτοποιεί τα ρούχα της στο νοσοκομείο. Μία εικόνα που φαντάζει τόσο οικεία σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά τόσο ξένη και απόμακρη για όσους έχουν την τύχη να είναι υγιείς, πόσω μάλλον για έναν ιό που δεν έχουμε φάρμακο και δεν γνωρίζουμε πώς να τον εξουδετερώσουμε.

Κορωνοϊός: «Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και οι μάχες είναι αδιάκοπες»

Το συγκλονιστικό κομμάτι, ωστόσο, της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η 48χρονη Γερμανίδα μητέρα των τριών παιδιών, ήταν η έκφραση των συναισθημάτων της σε καθημερινή βάση.

«Αγαπημένο κορωνο-ημερολόγιο, σήμερα είναι η δεύτερη μέρα μου... Είμαι άρρωστη. Ο πνεύμονάς μου είναι σαν μία μεγάλη μάζα», ανέφερε, ενώ σε άλλη ανάρτηση έγραφε: «Αγαπημένο κορωνο-ημερολόγιο, υπάρχει και η θετική πλευρά... Κάποιος που δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά, εξοικονομεί φαγητό... Είναι εξαντλητικό να τρως... Ο γυμναστής μου θα είναι περήφανος για το βάρος που έχασα. Καλώς ήρθατε οστά ισχύων, δεν πίστευα ότι θα σας έβλεπα ξανά...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top